Gemeente Hellevoetsluis


Sport- en cultuurfonds Hellevoetsluis uitgebreid

In haar vergadering van 19 februari 2009 heeft de gemeenteraad van Hellevoetsluis besloten om de mogelijkheden om gebruik te maken van het Sport- en cultuurfonds fors uit te breiden. Door dit besluit is het voor aanzienlijk meer inwoners mogelijk geworden om een bijdrage uit het Sport- en cultuurfonds te ontvangen. Tegelijkertijd wordt de regelgeving vereenvoudigd.

Personen of gezinnen met een laag inkomen kunnen door de kosten vaak niet deelnemen aan activiteiten op het gebied van sport, cultuur en onderwijs of aan andere maatschappelijke activiteiten. Door gebruik te maken van het Sport- en cultuurfonds wordt dit wel mogelijk. Ieder lid van een gezin kan jaarlijks in aanmerking komen voor een bijdrage uit dit fonds.

Activiteiten
In voorgaande jaren golden nog een fors aantal beperkingen ten aanzien van de activiteiten. In de nieuwe verordening komen niet alleen activiteiten op het gebied van sport, onderwijs, cultuur en overige maatschappelijke activiteiten in aanmerking voor vergoeding, maar bijvoorbeeld ook kosten voor het bezoeken van culturele- of sportactiviteiten. In september 2009 wil de gemeenteraad de doelen waarvoor vergoeding is gevraagd, evalueren.

Vergoeding
Met ingang van 1 januari 2009 is de kinderbijdrage geĂŻntroduceerd. Naast het basisbedrag van maximaal EUR 200,00 per gezinslid per jaar, is er voor kinderen van 12 tot 18 jaar maximaal EUR 100,00 per jaar extra beschikbaar. De hoogte van de bijdrage is afhankelijk van het inkomen.

Inkomensgrens
De inkomensgrens voor alleenstaanden en echtparen met en zonder kinderen is gelijkgesteld. Is het netto maandinkomen van het gezin lager dan dat bedrag, dan is er waarschijnlijk recht op een bijdrage uit het Sport- en cultuurfonds. Er wordt nog wel onderscheid gemaakt tussen 65-plussers en inwoners jonger dan 65 jaar. Het grensinkomen voor 18-65 jaar is EUR 1.541,00 netto gezinsinkomen per maand, voor 65-plussers is dit EUR 1.625,00 netto per maand.

De verordening
De verordening Sport- en cultuurfonds 2009 is te vinden op de website van de gemeente onder het kopje `Gemeentebestuur', `Verordeningen', `Verordening Sport- en cultuurfonds 2009'.

Hoe aanvragen?
Een aanvraagformulier voor een bijdrage uit het Sport- en Cultuurfonds is verkrijgbaar bij de afdeling Zorg van de gemeente Hellevoetsluis aan het Bruggehoofd 1, bij de centrale balie van het gemeentehuis aan de Oostzanddijk 26 of bij de receptie van de afdeling Sociale zaken in het gemeentehuis.

03/13/2009