Gemeente Hellevoetsluis


Gemeente investeert in economische ambities

Burgemeester en wethouder van Hellevoetsluis gaan van start met de door de gemeenteraad vastgestelde maatregelen uit de kadernota Economie. Met deze maatregelen investeert de gemeente in haar ambities op het gebied van werkgelegenheid, een verbeterd ondernemersklimaat en toerisme & recreatie.

In de kadernota Economie zijn 27 maatregelen opgenomen welke de gemeente tussen 2009 en 2012 opstart. Binnen de maatregelen is prioriteit toegekend waarna gekozen is voor een gefaseerde invoer. Begin maart is de eerste uitvoeringsfase opgestart. De maatregelen, die in deze fase worden uitgevoerd, zullen op korte en middenlange termijn de werkgelegenheid naar verwachting positief beïnvloeden. Hierbij kan gedacht worden aan een herzien detailhandelsbeleid, de verdere ontwikkeling van de toeristische en recreatieve aantrekkelijkheid en een continuering van de regeling werken aan huis. Ook zal door de invoering van deze maatregelen het ondernemersklimaat in Hellevoetsluis verbeterd worden, door ondermeer een professionalisering van het ondernemersloket.

De tweede fase zal in de zomer aanvangen en de derde fase wordt opgestart in het najaar van 2009. De opstart van de resterende maatregelen volgt in 2010. Gezien de doorlooptijd van enkele maatregelen, is het doel om minimaal de helft van de 27 maatregelen nog dit jaar op te starten. In de tweede en derde fase komen naast eerder genoemde ambities ook onderwijs, ontwikkeling van bedrijventerreinen en duurzame energie aan bod.

Verantwoordelijk wethouder Taal is positief gestemd over de opstart. `De uitvoer van de vastgestelde maatregelen, ondanks de veranderende economische situatie, getuigt van lange termijn visie en de juiste instelling bij alle partijen. We hopen dat de betrokken marktpartijen de maatregelen ondersteunen en waar gevraagd hun steentje zullen bijdragen.'

In het streven pro-actief en marktgericht te opereren, worden diverse marktpartijen door de gemeente betrokken bij de uitvoer van de maatregelen. Zo worden in de eerste fase de opzet en uitvoering getoetst met de Economische Raad. Deze raad bestaat uit een zestal vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en dient als klankbord voor de gemeentelijke maatregelen en investeringen. Daarnaast zal de gemeente middels onderzoek en toetsing, een beroep doen op de kennis en ervaring van bedrijven, instellingen en individuele ondernemers in Hellevoetsluis.

03/13/2009