Gemeente Voorschoten

over ouderenbeleid

Gemeenteraad in kringgesprek over ouderenbeleid

2009gemeenteraad Raadsleden en vertegenwoordigers van acht instellingen spraken op donderdag 12 maart over het ouderenbeleid in Voorschoten. Deze thema-avond werd georganiseerd door de gemeenteraad.

Aan tafel zaten ongeveer twintig gesprekspartners. Dit waren de woordvoerders van de raadsfracties en vertegenwoordigers van de ANBO, SWOV (Stichting Welzijn Ouderen Voorschoten) Topaz, Florence, CAW, Cirkelbus, Stichting Alzheimer Café en De Sleutels Zijl en Vliet. Onder leiding van voorzitter Herman Scholten kwam een goed gesprek op gang.

Kennismaking
Voorafgaand gaf wethouder Marijke Kleijweg een heldere presentatie over het ouderenbeleid in Voorschoten. Omdat het beleid zelf niet ter discussie stond, praatten de aanwezigen vooral over hoe dit het beste kan worden uitgevoerd. De themabijeenkomst bood raadsleden de kans om nader kennis te maken met de verschillende instellingen en hun rol in het ouderenwerk. Raadsleden die niet aan het kringgesprek deelnamen konden de discussie volgen vanaf de publieke tribune.

De ouderennota wordt op 2 april behandeld in de commissie Mens en Samenleving. De gemeenteraad neemt een besluit op 9 april.
* 13 maart 2009