Openbaar Ministerie


* >Twee personen nog vast na dreiging aanslag

Twee personen nog vast na dreiging aanslag

13 maart 2009 - Arrondissementsparket Amsterdam

De officier van justitie heeft vijf personen heengezonden omdat de verhoren en doorzoekingen van de woningen geen nadere onderbouwing hebben opgeleverd voor de verdenking van terroristische activiteiten.

Er wordt nog een aantal personen verhoord onder wie de twee mannen die nog in hechtenis zitten. Eén van deze twee mannen wordt verhoord voor andere strafbare feiten dan terroristische activiteiten. Bij de doorzoeking van één van de woningen zijn gestolen goederen aangetroffen.

Het onderzoek naar de dreiging van een aanslag in Zuidoost loopt nog. Dit onderzoek concentreert zich nu vooral op de identiteit van de persoon die de melding heeft gedaan. Hierbij wordt nauw overlegd met de Belgische autoriteiten.

De officier van justitie neemt in de loop van de dag een beslissing of en wanneer de twee mannen die in hechtenis zitten worden voorgeleid aan de rechter commissaris.

In tegenstelling tot wat er gisteren is gemeld hebben twee van de aangehouden personen geen Nederlandse nationaliteit, maar alleen de Marokkaanse.