Politie Gelderland-Zuid

Overval is geen grap

Nijmegen, 13-03-2009 o Donderdagavond kreeg de politie de melding door van de eigenaar van een pizzeria, dat een van zijn medewerkers was overvallen op de Genestetlaan in Nijmegen.

Een 16-jarige koerier reed met zijn scooter over de Genestetlaan en werd door een groepje jongeren tot stoppen gedwongen. Eén van de jongens pakte een pizza uit de koffer en vervolgens vroegen ze de bezorger zijn portemonnee af te geven. In eerste instantie weigerde hij dat, maar toen hij werd bedreigd gaf hij alsnog zijn portemonnee af. Vervolgens vertelden de jongens dat het een grapje was. Ze gaven alles weer aan hem terug en lieten de jongen doorrijden.

Na de melding werd er door verschillende eenheden naar de jongens uitgekeken. Omdat er een aardig signalement van de jongens bekend was, kon één van de verdachten op de Pater van Meursstraat worden aangehouden. De politie neemt de zaak hoog op en sluit niet uit dat er meer aanhoudingen volgen.

Getuigenoproep

De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die menen wat gezien te hebben. Meld dit dan bij de Stadsrecherche van Nijmegen, te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. (14)

Laatst gewijzigd 13-03-2009 16:30 | © Regio Gelderland-Zuid |