Ministerie van Defensie

Staatssecretaris bezoekt Carrièrebeurs

13 maart 2009, 17.17 uur

Staatssecretaris Jack de Vries, heeft vanmiddag de Carrièrebeurs in de RAI in Amsterdam bezocht. De marine, de landmacht en de luchtmacht waren vertegenwoordigd op de beurs, met als voornaamste reden mensen werven voor specialistische functies.

De Vries concludeerde dat de belangstelling voor de krijgsmacht onverminderd groot is, net als op de huishoudbeurs van 20 februari jl. Op dit moment loopt bijvoorbeeld bij de landmacht de `van werk naar werk'- campagne. Deze campagne heeft als doel om mensen te interesseren voor een baan bij de landmacht, wanneer zij toe zijn aan een nieuwe stap in hun carrière.

Uitstekende kansen

'Als grootste werkgever van Nederland kunnen wij natuurlijk niet ontbreken op deze beurs', aldus De Vries. 'Met onze aanwezigheid op de belangrijkste carrièrebeurs van Nederland proberen we mensen te interesseren voor een van de uitdagende banen bij Defensie. We stellen hoge eisen aan onze mensen, maar daarvoor in ruil hebben we ze ook echt iets moois te bieden. Wij hebben binnen de krijgsmacht niet alleen veel diversiteit aan banen, we bieden werknemers ook uitstekende kansen om door te groeien en bij te studeren.'