CNV Onderwijs

13 maart 2009

Toch cao-akkoord Onderwijs Servicegroep

Categorie: cao onderwijsdienstverlening

CNV Onderwijs en AbvaKabo/AOb hebben op donderdag 12 maart alsnog een cao-akkoord weten te sluiten bij de Onderwijsservicegroep in Arnhem. Dat akkoord kwam precies een maand nadat CNV Onderwijs het overleg met de werkgever had gestaakt, omdat de verschillen tussen de inzet van de werkgever en de bonden onoverbrugbaar bleken. Voor Joop Witteveen, cao-onderhandelaar en regiobestuurder van CNV Onderwijs, was dat het moment om met de (personeels)leden te gaan praten.

"Tijdens vier bijeenkomsten in het land was de stemming onder het personeel duidelijk. De mensen konden het laatste bod van de werkgever niet rijmen met berichten van dezelfde werkgever dat het goed ging met het bedrijf. Tijdens die bijeenkomsten werd met name de werkgever opgeroepen ook aan de cao-tafel de waardering voor de inzet van de medewerkers duidelijk te maken."
Op 12 maart stemde de werkgever in met het voorstel van CNV Onderwijs. De werknemers bij de Onderwijs Servicegroep krijgen daardoor, met ingang van 1 februari 2009, een loonsverhoging van 2,25 %. Bovendien wordt de eindejaarsuitkering met 0,5 % verhoogd naar 5 %. De vergoeding voor ziektekosten wordt verhoogd van EUR 150,00 naar EUR 276,50 (bruto) per jaar.
Joop Witteveen: "Met dit voorstel durf ik met een gerust hart terug naar de leden. De gewenste verbetering in de structurele looncompenent is gerealiseerd. Bovendien is dit akkoord zeker recessie-proof. OSG kan zien hier geen buil aan vallen."

---