Ministerie van Buitenlandse Zaken

Uitnodigingen Afghanistanconferentie Den Haag overhandigd

13 mrt 2009 | Op een bijeenkomst op het ministerie van Buitenlandse zaken in Den Haag zijn vanmiddag de uitnodigingen voor de internationale conferentie over de toekomst van Afghanistan overhandigd aan vertegenwoordigers van internationale organisaties en de ambassadeurs van de genodigde landen.

`Het is zeer positief dat zoveel landen en organisaties de gelegenheid krijgen om zich samen over de toekomst van Afghanistan en de regio te buigen', aldus minister Verhagen (Buitenlandse Zaken), die namens Nederland zal optreden als gastheer.

De deelnemers zullen de situatie op het gebied van bestuur, veiligheid en opbouw bespreken. Op de bijeenkomst werd ook de titel van de conferentie bekend gemaakt: International Conference on Afghanistan: Security, Development and Diplomacy in a Regional Context. De conferentie onder auspiciën van de Verenigde Naties vindt op 31 maart plaats in Den Haag.

De conferentie zal worden voorgezeten door de Verenigde Naties, Afghanistan en Nederland. Uitgenodigd zijn de buurlanden van Afghanistan, landen in de regio, de landen die deelnamen aan de NAVO stabilisatiemacht, en de landen en organisaties die een bijdrage leveren aan de opbouw.

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl

Afghanistan in opbouw
Bijlagen

* Overzicht van de deelnemers aan de conferentie

Dossier Afghanistan