Gemeente Schiedam


Maart 2009

Schiedam weekend lang in teken van Aleida en Liduina: Sterke Vrouwen

11 maart 2009

Vele dames die de binnenstad en de VVV/Ontdekschiedam.nu winkel bezochten afgelopen zaterdag zijn verrast met een witte roos. In het kader van Aleida en Liduina: Sterke Vrouwen en Internationale Vrouwendag deelden twee sterke, maar vooral lange vrouwen witte rozen uit terwijl zij het verhaal van Aleida en Liduina vertelden. Op Internationale Vrouwendag, zondag 8 maart, kwamen zon 350 sterke vrouwen samen in Bibliotheek Waterweg en gingen achttien startende onderneemsters aan de slag tijdens Aleidas Plannendagen.

foto: Fleur Kooiman

Burgemeester W.M. Verver-Aartsen opende als ploegleider van de Sterke Vrouwen Ploeg Schiedam de sfeervolle inspiratiemarkt die zondag 8 maart gehouden werd in de bibliotheek. Vele sterke vrouwen inspireerden elkaar op de markt met hun eigen producten en ideeën en bezoekers konden heerlijk bewegen tijdens de salsaworkshops. Tijdens de politieke vrouwenestafette lieten sterke politieke dames weten hoe meer vrouwen betrokken kunnen worden bij de politiek in Schiedam. De Sterke Vrouwen Ploeg Schiedam komt iedere 8e van de maand samen. De volgende bijeenkomst vindt plaats op 8 april in Natuur en Milieu Educatief Centrum Harre Wegh. De groep groeit door het zwaan-kleef-aan-effect. Iedere vrouw neemt de volgende bijeenkomst weer een vrouw mee die haar heeft geïnspireerd. Om ploeglid te worden van de Sterke Vrouwen Ploeg Schiedam moeten vrouwen dus eigenlijk gevraagd worden. Kijk voor meer informatie op
http://www.svpschiedam.nl/.

foto: Greet van Norde

Aleidas Plannendagen
In navolging van Aleida, onder wiens gezag Schiedam stadsrechten kreeg, gingen zondag 8 maart jl. achttien startende onderneemsters onder begeleiding van ervaren buddys aan de slag tijdens de masterclass Aleidas Plannendagen. Wethouder Menno Siljee opende als enige aanwezige man de masterclass met een speech waarin hij verwees naar de sterke vrouwen in zijn familie. De onderneemsters gingen direct aan de slag om hun toekomstige onderneming die middag in 30 seconde te kunnen presenteren aan elkaar. Ook bereidden zij de vragen voor die ze maandag konden stellen tijdens de speeddate sessies met onder meer de Kamer van Koophandel, Mentor Schiedam, Stichting Qredits, belastingadviseurs Van Oppen & Partners en Anke Bodewes Makelaardij. De maandag werd afgesloten met een sessie tussen de startende onderneemsters en hun buddys hoe de ondernemingsplannen nu aangepast en verbeterd kunnen worden. Al met al een zeer geslaagde tweedaagse, waarin heel hard gewerkt is en die een win-win-situatie bleken te zijn voor zowel de onderneemsters, als de gemeente en de marktpartijen die deelnamen aan de speeddate sessies.

foto: Fleur Kooiman

Houd voor het totale programma van Aleida en Liduina: Sterke Vrouwen de website www.ontdekschiedam.nu in de gaten.
Klik hier voor meer informatie.