13/03/2009 17:42

CMS Derks Star Busmann

CMS publiceert resultaten onderzoek "Deal Drivers Russia"

De Russische M?-markt gaat groeien, financiële markten winnen aan dynamiek in 2009

Volgens de meerderheid van de respondenten zijn de vooruitzichten voor 2009 positiever dan men zou verwachten.

De resultaten van het 'Deal Drivers Russia' onderzoek - dat CMS vandaag in samenwerking met 'merger market' publiceerde - laten zien dat er ondanks de sombere krantenkoppen nog veel optimisme is onder de besluitvormers in Russische ondernemingen en dat de algehele marktvooruitzichten positiever zijn dan men mogelijk zou hebben verwacht.

Eind 2008 werd een honderdtal Russische besluitvormers op het gebied van M? en ondernemingsfinanciering uit alle sectoren geïnterviewd over diverse aspecten van de Russische M?-omgeving en de transactievooruitzichten voor de komende 12 maanden.

Een meerderheid van de ondervraagden verwacht dat het niveau van de economische groei in de komende 12 maanden zal blijven dalen, maar meer dan de helft denkt dat de Russische M?-activiteit, inclusief private equity buy outs, in de komende 12 maanden zal toenemen en dat de financieringsmogelijkheden eind 2009, begin 2010 zullen beginnen te verbeteren.

Irene Engel, hoofd van CMS' corporate praktijk in Rusland, zegt in reactie op de onderzoeksuitkomsten: 'Rusland blijft het land van de grote kansen en de komende paar jaar zullen we een terugkeer zien naar realistischer prijzen en een verschuiving van een verkopersmarkt naar een kopersmarkt, wat een gezondere omgeving biedt voor het bedrijfsleven.'

'Aangezien de meerderheid van de besluitvormers verwacht dat de financieringsmogelijkheden aan het einde van 2009 of in het begin van 2010 zullen verbeteren, verwachten we een sterke opleving in de debt financing van M?', zegt Grant Williams, hoofd van CMS' praktijkgroep Banking & Finance in Rusland.

Het onderzoeksrapport is uitgebracht in het Engels en is te vinden op onze website, www.cms-dsb.com onder nieuws en media.





http://www.cms-dsb.com