Gemeente Werkendam
BR>

Wethouder Hak op bezoek bij Dress for Success

Gorinchem - Vrijdagochtend 13 maart a.s. brengt wethouder Marjolein Hak van Werkendam een werkbezoek aan de winkel van Dress for Success in Gorinchem...

Dress for Success (DFS) wil mensen met een laag inkomen ondersteunen bij het vinden van een baan. DFS verstrekt gratis representatieve kleding voor een sollicitatiegesprek. Verspreid over het land zijn er winkels van DFS. Ook in Gorinchem is een vestiging van DFS. DFS in Gorinchem bestaat sinds 2005. De kleding ontvangt men voor een deel van winkels, maar ook verstrekken tal van particulieren kleding. Sinds kort zit de winkel van DFS in Gorinchem op een nieuwe locatie, in de Bornsteeg 18. Vijf vrijwilligers runnen de winkel.

De winkel ontvangt financiële ondersteuning van o.a. de gemeenten uit de regio, bedrijven, fondsen en de Vrouwenraad Gorinchem. In het afgelopen jaar bezochten een aantal inwoners uit het Land van Heusden en Altena de winkel. Zes van hen vonden daarna een baan en kregen als beloning opnieuw een gratis set kleren.

Wethouder Hak vindt het belangrijk dat uitkeringsgerechtigden snel de weg naar betaald werk weten te vinden. Passende kleding voor een sollicitatiegesprek is vaak prijzig. Zij staat daarom sympathiek tegenover DFS. Daarom wil zij persoonlijk eens een kijkje gaan nemen in de winkel.