Eurocross Assistance

Astrum Assistance Alliance AG

13/03/2009

Toonaangevende Europese hulpverleners bundelen hun krachten in joint venture

Vijf grote Europese hulpverleners hebben in 2008 de joint venture Astrum Assistance Alliance AG opgericht om internationale hulpdiensten te kunnen bieden. Het zijn Eurocross Assistance (Nederland, Tsjechië, Bulgarije), FIDELIA Assistance (Frankrijk), Mobi24 (Zwitserland), ROLAND Assistance (Duitsland) en SOS International (Scandinavië). De hoofdvestiging van de nieuwe joint venture staat in Zürich.

Toonaangevend
Met Astrum Assistance Alliance bundelen de partners hun krachten in meer dan tien Europese landen. In totaal heeft Astrum de beschikking over een internationaal netwerk van meer dan 100.000 hulpverleningsdiensten in meer dan 180 landen. Alle netwerkpartners zijn toonaangevend in de markt hebben een leidende positie als alarmcentrale.

Internationaal
`Tot nu toe konden onze vijf hulpverleningsorganisaties binnenlandse klanten wereldwijd van dienst zijn. Met de oprichting van Astrum kunnen we daarnaast klanten met internationale werkzaamheden alle services voor hun internationale eindgebruikers bieden', verklaart Lex Mentink, voorzitter van de net opgerichte naamloze vennootschap en Managing Director van Eurocross Assistance. `De vijf bedrijven willen aan de ene kant hun bestaande klanten meer services bieden en aan de andere kant nieuwe bedrijfsrelaties ontwikkelen.'

Voordelen
Astrum is de organisatie die de vijf hulpverleningsbedrijven in een internationale structuur bij elkaar brengt. Dat brengt de volgende voordelen met zich mee:


- gezamenlijke aankoop van hulpverleningsservices met als resultaat: de beste service tegen een betere prijs;

- gezamenlijke internationale netwerkwerkzaamheden en kostenbeperking;
- gebruik van elkaars internationale kantoren voor hulpverleningswerkzaamheden en kostenbesparing;
- kennisuitwisseling en onderlinge overname van de beste werkwijzen;
- standaardisatie van prestaties binnen organisaties op alle niveaus;
- multinationale klanten zijn via één overeenkomst verzekerd van internationale hulpverlening waar ook ter wereld, waarbij gebruik wordt gemaakt van locale hulpverleningsstructuren per land;
- gezamenlijke innovatie en onderzoek betreffende nieuwe hulpverleningsproducten.

Meer dan 1600 personeelsleden staan achter de vijf partners en Astrum. Managing Director Thorkild Lykke heeft waardevolle ervaring vanuit zijn positie als International Network Manager bij SOS International.

Contact
Als u vragen hebt, neem dan contact op met Daphne de Wit (perswoordvoerder Eurocross Assistance).
t. (06) 10 337 065
Website: www.astrumalliance.com