PvdA Amsterdam

Partij van de Arbeid

Hoezo Kameraden?


Datum: Vrijdag 13 Maart '09

Tijd: 15.00-17.00 uur (14 uur rondleiding door IISG)
Locatie: IISG, Cruquiusweg 31, Amsterdam

Info: Karin van Leeuwen en Ilse Raaijmakers

De Werkgroep Geschiedenis van de Wiardi Beckman Stichting organiseert samen met het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) een bijeenkomst rond de drie sociaal-democraten Marinus van der Goes van Naters (1900-2005), Hilda Verwey-Jonker (1908-2004) en Han Lammers (1931-2000).

Tijdens de bijeenkomst op 13 maart zullen de historici Anne-Marie Mreijen, Margit van der Steen en Maarten Ternede - biografen van respectievelijk Marinus van der Goes van Naters, Hilda Verwey-Jonker en Han Lammers - spreken over het spanningsveld tussen grote idealen en een soms onaangename partijcultuur.

Na deze inleidingen zal er veel ruimte zijn voor discussie en vragen over deze sociaal-democratische zwaargewichten, met name over hun ervaringen met de cultuur van SDAP en PvdA. Discussieleider is Adriaan van Veldhuizen (werkgroep Geschiedenis WBS en verbonden aan de Universiteit Leiden).

Aanmelden voor de bijeenkomst kan door een mail te sturen naar wg-geschiedenis@pvda.nl. Als u wilt deelnemen aan de rondleiding vermeld dit dan bij uw aanmelding. Meer informatie over de bijeenkomst vindt u op www.wbs.nl.

Tot slot wijzen wij u alvast op de volgende bijeenkomst van de Werkgroep Geschiedenis. Naar aanleiding van het Deventer Schisma dat precies 100 jaar geleden plaatsvond, organiseert de werkgroep op
vrijdagmiddag 19 juni te Deventer een symposium. Op deze middag zullen enkele grote (bijna-)schisma's uit het partijverleden en de invloed van deze meestal linkse bewegingen op de koers van SDAP en PvdA centraal staan. Zet deze datum alvast in uw agenda, meer informatie volgt.

Wij hopen u de 13e in Amsterdam te zien!

Dossier


* Geschiedenis van de PvdA