Politie Zeeland


---


W-526-2009 Voor achtste keer betrapt
Een 24-jarige Vlissinger is vannacht tegen 01.00 uur voor de achtste keer betrapt op rijden onder invloed.
De man reed in een auto, die niet van hem was, over de Sloeweg in Vlissingen. Surveillerende agenten kwamen hem tegemoet. De auto reed heel erg langzaam over de Sloeweg. Omdat de agenten dit vreemd vonden hebben zij hun auto op de rotonde gekeerd en zijn ze de langzame auto achterna gegaan. Halverweg troffen zij de auto aan in de berm met de alarmlichten aan. De agenten zijn uitgestapt en troffen de 24-jarige in de auto aan. Omdat uiterlijk al te zien was dat de man had gedronken hebben de agenten een blaastest van de man afgenomen. Hieruit bleek dat hij bijna vijf keer teveel had gedronken. De auto waar de man in reed is in beslag genomen en wordt verbeurdverklaard. (Tip: geef je auto dus nooit mee aan een notoire drinker, anders zit je zelf met de brokken!) De 24-jarige man is aangehouden en heeft op het bureau een verklaaring afgelegd. Het rijbewijs van de man was enige tijd geleden al ingevorderd door de politie, dus dat was nu niet meer nodig. De man is al 7 keer eerder veroordeeld door een rechter voor het rijden onder invloed. De laatste keer dat hij door de politie betrapt werd was begin maart. (Deze zaak is nog niet voor een rechter geweest)

O-527-2009 Zonder rijbewijs dronken achter het stuur
Een 40-jarige man uit Rotterdam heeft gisteravond in de Julianastraat in Zierikzee de nodige schade veroorzaakt in een auto die niet van hem was.
De man had de auto geleend van een vriendin en was omstreeks 23.25 uur, terwijl hij eigenlijk veel te diep in het glaasje had gekeken, in de auto gestapt en weggereden. Surveillerende agenten van de Zeeuwse politie kregen een melding van schade in de Julianastraat en gingen er op af. In voornoemde straat aangekomen lagen brokstukken van een verkeersgeleider over de hele breedte van de straat. Ook lag er een kentekenplaat bij die later afkomstig bleek van de auto waar de dronken man in reed. Getuigen hadden de man zien rijden met een heel rookgordijn achter zich aan. Toen zij de man aanspraken en deze uit zijn auto kwam was hij zo onvast ter been dat hij op zijn gezicht in de slootkant viel. Uit de auto liep ondertussen de diesel en koelvloeistof zo de straat op, dus die was behoorlijk beschadigd. De 40-jarige is door de agenten overgebracht naar het bureau van politie. De twee getuigen hebben een verklaring afgelegd op het politiebureau. De auto is weggetakeld en de verdachte wenste op geen enkele manier mee te werken.
Uiteindelijk heeft hij toch toegestemd in het maken van een ademanalyse en daaruit bleek dat hij drie keer teveel gedronken had. Van deze man was het rijbewijs sinds 2007 ongeldig verklaard. (Tip: leen dus nooit je auto uit aan iemand die geen rijbewijs heeft, anders zit je zelf met de brokken!) Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.
Z-528-2009 Harddrugs in beslag genomen, Aardenburg
Agenten van de Zeeuwse politie zagen gisteravond om 21.35 uur een brommertje rijden op de Sluiseweg in Aardenburg.
Het brommertje had geen kentekenplaat en geen achterverlichting en dus besloten de agenten er achteraan te gaan. Op de brommer zaten twee mannen uit Zeebrugge (B) van 18 en 20 jaar oud. Zij verklaarden naar de coffeeshop te zijn geweest waarop de politie de uitlevering vorderde van alle aanwezige drugs. Dit betroffen niet alleen soft- maar ook harddrugs. Bij de 20-jarige werd een zakje cocaine en heroine aangetroffen. Beide mannen konden zich niet legitimeren, daarom zijn ze aangehouden. Ze krijgen bekeuringen voor het niet voeren van verlichting, zonder rijbewijs rijden en het niet tonen van een legitimatiebewijs. Er wordt proces-verbaal opgemaakt voor het bezit van de drugs. (deze zijn vernietigd)