Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Ruurlo - jongeren verdacht van vernielingen               |

De politie is met een afrondend onderzoek bezig naar een groot aantal vernielingen in Ruurlo. Er zijn vijf tieners uit die plaats aangehouden en de politie tracht zo snel mogelijk alle gedupeerden te informeren.


Tientallen vernielingen

In de periode van 1 januari van dit jaar tot eind februari werden met enige regelmaat in de avond- dan wel nachtelijke uren vernielingen aangericht. Het ging hierbij om het bekrassen van auto's, het afbreken van autoantennes of het wegnemen van auto-emblemen. Ook werden er bij woningen vernielingen aan brievenbussen of tuinhekjes gepleegd. In één geval werd een ruitje van een woning ingeslagen.


Aanhouding

Het overgrote deel van de gedupeerden deed, al dan niet via internet, aangifte van de feiten. De politie voerde naar aanleiding van de vernielingen extra surveillances uit en in de nacht van zaterdag op zondag 1 maart werden er drie jongeren aangehouden. Na een melding over vernielingen in een tuin aan op de Verlengde Kroezelaan trof de politie drie jongens die aan het opgegeven signalement voldeden. Zij legden over meerdere vernielingen verklaringen af en werden in verzekering gesteld.


Meer verdachten

Duidelijk was, dat er nog enkele jongens bij eerdere vernielingen betrokken waren geweest en niet iedereen legde direct een goede verklaring af.
De jongens werden voorgeleid voor de rechter-commissaris in Zutphen en in vrijheid gesteld. De politie heeft in de afgelopen dagen nog twee tieners aangehouden en ook zij hebben over hun aandeel een verklaring afgelegd.


Afronding onderzoek

De politie is op dit moment bezig met de laatste verklaringen in het onderzoek. Mogelijk wordt er nog een enkeling aangehouden voor een gering feit. De gedupeerden moeten nog in kennis worden gesteld en de politie maakt proces-verbaal op.


Einde bericht


-----------------------

(





(



---- --