Gemeente Onderbanken


Motie Awacs-vluchten door kamer aangenomen

De Tweede Kamer heeft met ruime meerderheid een motie van de leden Neppérus (VVD) en Samson (PvdA) aangenomen over beperking van de Awacs-vluchten vanaf de basis Geilenkirchen.

Uiterlijk in 2012 moet het aantal vliegbewegingen zijn teruggebracht van ruim 2800 naar ruim 2300. Samen met andere maatregelen moet dit leiden tot een geluidsreductie van 35 procent ten opzichte van voorgaande jaren.

Het college van de gemeente Onderbanken neemt met instemming kennis van de aangenomen motie, maar betreurt het wel dat regeringspartijen CDA en ChristenUnie de motie niet steunen. Het college wil namens alle inwoners van gemeente Onderbanken de regering oproepen deze motie ook daadwerkelijk tot uitvoer te brengen. Want hoewel dit nog steeds geen definitieve oplossing biedt, is het wel een stap in de goede richting. Ook 2300 vluchten zullen nog steeds voor veel geluidsoverlast veroorzaken en het college vertrouwt er dan ook op dat kamer en regering zich zullen blijven inzetten voor een definitieve oplossing.Â