Ingezonden persbericht


Persbericht

Maarssen, 13 maart 2009

Reed Business wint Publieks Cursor voor Meest Aantrekkelijke Recruitmentsite 2009

Het publiek heeft Werkenbijreedbusiness.nl als beste wervingssite gekozen uit de vijf door de jury genomineerde recruitmentsites. De prijs werd gisteren uitgereikt tijdens het seminar 'Succesvol Werven via Internet'. Op 26 februari werd door de Intelligence Group al bekend gemaakt dat Reed Business de beste wervingssite van de AEX bedrijven heeft.

Dit jaar werden er door de jury slechts vijf recruitmentsites genomineerd (uit 350 onderzochte sites) die in aanmerking kwamen voor de Publieks Cursor voor de Meest Aantrekkelijke Recruitmentsite 2009. Het publiek/de beoogde doelgroep van de recruitmentsites heeft de afgelopen weken de uiteindelijke keuze gemaakt voor de winnaar door deel te nemen aan een groot online onderzoek. Reed Business kwam daarbij als winnaar uit de bus met haar recruitmentsite Werkenbijreedbusiness.nl.

René Leermakers, directeur Human Resources, over de prijs: "Fantastisch! We weten inmiddels dat vakjury's onze site uiterst positief beoordelen, maar dat het publiek daar net zo over denkt is natuurlijk iets om écht trots op te zijn!"

Reed Business de beste van de AEX bedrijven
Bedrijven die aan de AEX genoteerd zijn, hebben hun recruitmentsite niet op orde. Dat is de conclusie die Intelligence Group op 26 februari al trok uit het jaarlijkse onderzoek 'Nationale Monitor van de Beste Recruitmentsite'. Hoewel het gemiddelde rapportcijfer van de AEX bedrijven niet lager ligt dan het Nederlands gemiddelde van een 5,4, voldoet ruim tweederde van de recruitmentsites niet aan de randvoorwaarden die anno 2009 gesteld mogen worden aan een effectieve recruitmentsite. Reed Business doet het echter erg goed en voert dan ook de lijst van de AEX bedrijven aan. Juryleden Thomas Waldman van Vodafone en Corné Wielemaker van arbeidsmarktcommunicatiebureau Maximum loven de compleetheid van de site. De laatste voegt daar nog aan toe: 'Goed doordacht en verrassende functionaliteiten.' Op plaats twee staat KPN en de derde plaats wordt ingenomen door ING.

Noot voor de redactie (