Oproep tot getuigen : diefstal met geweld in Tielt op 10/03/09

13/03/2009 11:47

Federale Politie - Police Federale

De politie vraagt - op verzoek van de procureur des Konings van Brugge - om volgende oproep te verspreiden :

De politie en het parket van Brugge doen een oproep tot getuigen met betrekking tot de diefstal met geweld in Tielt, eerder deze week, waarbij het slachtoffer in brand werd gestoken.

De feiten gebeurden afgelopen dinsdag 10 maart (2009) rond 3 uur in de ochtend.

Op dat moment werden enkele bewoners uit de Ieperstraat opgeschrikt door het gekerm van een man die met ontbloot bovenlichaam en met zware brandwonden op straat lag voor de zwarte minibus MERCEDES VITO van zijn werkgever.

Het slachtoffer is een 39-taxichauffeur uit Tielt. Hij wilde die ochtend net instappen om klanten op te halen (Airport shuttle). Hij zou zijn aangesproken door een man van het Noordafrikaanse type, die hem de weg vroeg. Onmiddellijk daarop zouden twee andere mannen van hetzelfde type hem hebben beroofd van zijn portefeuille, hem met brandstof hebben overgoten en hem in brand hebben gestoken.

Het drietal zou de vlucht hebben genomen met een grijze of donkerkleurige BMW met een vreemde - mogelijk een Franse - nummerplaat.

Was u getuige van de feiten of heeft u nuttige informatie, neem dan contact op met de politie. Alle tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 91.119.

E-mailen kan ook via opsporingen@politie.be

Dit opsporingsbericht staat online op de politiewebsite in de rubriek "getuigen gezocht"

DGJ-DJO/OAR-TP

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel