Provincie Zuid-Holland

Renovatie Kerkbrug loopt uit

De werkzaamheden aan de Kerkbrug die de provincie Zuid-Holland uitvoert lopen door onvoorziene omstandigheden uit met naar verwachting twee weken. De Kerkbrug is in ieder geval nog tot en met maandag 30 maart 2009 gestremd voor het wegverkeer. Hierdoor starten de werkzaamheden aan de Wijkerbrug twee weken later dan gepland. De Wijkerbrug is voor het wegverkeer gestremd van dinsdag 31 maart tot en met dinsdag 14 april 2009.

Vorstschade
Voor de renovatie van de wal onder de brug zijn speciale stenen gebakken. De bakstenen zijn tijdens het drogen in de buitenlucht blootgesteld aan vorst, waardoor ze poreus zijn geworden. Daarom is besloten de stenen opnieuw te laten bakken.

Damwand
Daarnaast blijkt het lastiger dan gedacht om het werkgebied droog te houden. De dam die in het water is aangebracht laat op dit moment nog water door. Hierdoor moet op een andere manier te werk worden gegaan, wat helaas meer tijd kost.

Extra werkploegen
De provincie doet er alles aan om de uitloop zo veel als mogelijk te beperken. Er zijn extra werkploegen ingesteld en er wordt nu ook op zaterdag gewerkt. Aan omwonenden, weggebruikers en de scheepvaart wordt om begrip gevraagd voor de ontstane extra hinder.

Wat houden de werkzaamheden in?
Vorig jaar heeft de provincie al gewerkt aan de Kerkbrug en de Wijkerbrug. Tijdens deze werkzaamheden zijn de bruggen gereed gemaakt voor het openen en sluiten op afstand en zijn er zogenaamde wachtplaatsen voor de scheepvaart aangelegd. Het is echter ook noodzakelijk om de bruggen zelf onder handen te nemen.

Tijdens het groot onderhoud wordt het deel van de bruggen dat onder het brugdek ligt, de onderbouw, gerenoveerd. Tevens wordt het metselwerk aan de walkant onder de bruggen onderhouden.

Afstemming werkzaamheden
De periode van uitvoering en de omleidingsroutes zijn afgestemd met de gemeente, hulpdiensten, openbaar vervoer en andere direct betrokkenen.

Meer informatie
Actuele informatie vindt men op www.zuid-holland.nl/waterwerken. Vragen en opmerkingen kunnen gestuurd worden naar waterwerken@pzh.nl.

Bron: DBI, telefoon 070 - 070 441 72 54/ 070 - 441 68 56/ 06 21 10 28 85