Dexia Bank


Goedkeuring door de Europese Commissie van de garantie voor de portefeuille Financial Products van FSA

13/03/2009
De Europese Commissie heeft vandaag de garantie van de Belgische en Franse overheid goedgekeurd die betrekking heeft op de activa van de portefeuille Financial Products van Financial Security Assurance (FSA). Deze garantie betekent een nieuwe stap in de verkoop door Dexia van zijn verzekeringsactiviteiten van FSA aan Assured Guaranty, waarvan de algemene vergadering plaatsvindt op maandag 16 maart.

De Commissie heeft overigens een onderzoek ingesteld naar het herstructureringsplan dat de Belgische, Franse en Luxemburgse overheid haar eind februari hebben overhandigd.

Het onderzoek is een klassieke procedure in de EU-werking als het gaat over steun door lidstaten. Dexia zal de overheden bijstaan om de maatregelen die noodzakelijk zijn voor het herstel van de Groep in detail toe te lichten. Ongeacht of het gaat om langetermijnfinanciering, de verkoop van FSA in de Verenigde Staten en KA in Oostenrijk of kostenbesparing, werd voor deze maatregelen intussen een resoluut engagement aangegaan.