Martinair


13-03-09

Martinair Cargo ontvangt Environmental Capacity Award 2008

Schiphol Airport, 13 maart 2009. Op 12 maart ontving Meta Ullings, Senior Vice President Martinair Cargo, uit handen van Herman Vreeburg, namens de Directie van de Luchthaven Schiphol, de Environmental Capacity Award 2008. Deze prijs werd uitgereikt aan de luchtvaartmaatschappij die in 2008 op Schiphol Airport het meest milieubewust opereerde.

Het uitfaseren van de Boeing 747-200 Classic en daarbij de introductie van de nieuwere Boeing 747-400 vrachtmachines die aanzienlijk stiller, energiezuiniger en daarmee milieuvriendelijker zijn, droegen hieraan bij. Ook de aandacht die Martinair besteedt aan het verminderen van het kerosineverbruik door op Schiphol bij aankomst met een sterk verminderd motorvermogen te taxiën alsmede het vliegen op de meest economische snelheid, werd duidelijk gewaardeerd.

Daarnaast heeft Martinair op Schiphol een eigen wasafdeling voor de vliegtuigmotoren. Het regelmatig wassen van de motoren leidt ertoe dat deze met minder kerosine eenzelfde prestatie kunnen leveren, hetgeen eveneens bijdraagt aan een schoner milieu, zonder enige concessie te doen aan de vliegveiligheid..

Martinair Cargo opereert met 7 MD-11 vrachttoestellen en 4 Boeing 747-400 vrachttoestellen vanaf de luchthaven Schiphol naar alle continenten van de wereld. Martinair Cargo neemt als Nederlandse onderneming en onderdeel van de KLM Groep een 15e plaats op de wereldranglijst in.