Ministerie van Financiën

Mega partij anabole steroïden onderschept

Nieuwsbericht | 13-03-2009 | Uitvoering

De FIOD-ECD is een onderzoek gestart, onder leiding van het Functioneel Parket, naar een grote partij anabole steroïden. Deze partij werd begin maart door de Douane aangetroffen in een container met diepvriesgroenten afkomstig uit Egypte.

Tevens werd er ruim 1000 kilo waterpijptabak aangetroffen waarover geen accijns was betaald. Er zijn in totaal 3 personen aangehouden.

Voor de onderschepte anabole steroïden was geen vergunning aanwezig en het was dus verboden om deze Nederland in te voeren. Tussen de onderschepte partij zaten ook anabole steroïden die bestemd zijn voor paarden en koeien. Tevens werd Viagra en Efedrine aangetroffen. De onderschepte partij heeft een geschatte straatwaarde van ¤1 miljoen. De

ontdoken belasting over de waterpijptabak bedraagt ¤ 81.000.

De FIOD-ECD doet in samenwerking met de Politie Amsterdam-Amstelland (team havens) en de Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoek naar de partij.

Het gaat hier volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg om de grootste partij anabole steroïden die sinds 1995 in Nederland is onderschept. Deze anabole steroïden worden gebruikt in het circuit van bodybuilders. De Inspectie voor de Gezondheidszorg raadt het gebruik van deze middelen af, vooral het gebruik door mensen van anabole steroïden die bestemd zijn voor paarden en koeien. Het ondeskundig gebruik van anabole steroïden kan schadelijk zijn voor de gezondheid van de mens.



Verwante dossiers


* Uitvoering