Kunstenaar Jits Bakker schenkt deel verzameling aan provincie Utrecht


UTRECHT, 20090311 -- De internationaal bekende beeldend kunstenaar Jits Bakker schenkt een deel van zijn beeldenverzameling aan de provincie Utrecht met als doel de beelden voor nu- en later- te behouden voor de samenleving. De officiële overdracht vindt plaats op vrijdag 13 maart aanstaande van 16:00 tot 18:00 uur in Paviljoen Beerschoten, De Holle Bilt 6, De Bilt. Dit is ook de locatie waar het museumpark zich bevindt. De provincie maakt zich sterk om meer culturele activiteiten in en rond het museumpark te organiseren voor en door jonge kunstenaars.

De Provinciale stichting JitsArt museum gaat zich de komende jaren ontfermen over de ontwikkeling van deze bijzonder waardevolle verzameling die ook als inspiratiebron gezien wordt voor de creatieve sector en de samenleving in het algemeen.

Het gaat hier om een verzameling van dertig beelden die door Jits Bakker worden overgedragen aan de provincie Utrecht. De verzameling zal zich de komende jaren uitbreiden met andere kunstdisciplines van de kunstenaar waaronder schilder- en glaskunst. Het feit dat de naam Jits Bakker rechtstreeks verbonden wordt aan de provincie Utrecht biedt de provincie de mogelijkheid om de naamsbekendheid van de provincie Utrecht zowel regionaal, nationaal als internationaal te vergroten. Als tegenprestatie maakt de provincie zich sterk voor meer culturele activiteiten in en rond het museumpark voor en door jonge kunstenaars.

De provinciale stichting JitsArt museum gaat de komende jaren culturele activiteiten initiëren en coördineren die op locatie gaan plaatsvinden.