"Mijn Tent is Top" Delft schaft recepten op papier af


DELFT, 20090316 -- Restaurant Moodz in Delft heeft op vrijdag 13 maart het eerste exemplaar in gebruik genomen van Horeko Viewer. Dit innovatieve computersysteem toont recepten in de keuken door middel van een touchscreen monitor. Geoffrey Pijpaert, een van de eigenaren, zegt hierover: "We hebben op de begane grond een grote open keuken, waar alle gasten direct zicht op hebben. Briefjes met recepten opplakken vonden we daarom niet kunnen. Op dit scherm, wat zeker niet misstaat in de keuken, kunnen we nu altijd de recepten bekijken met ingrediënten, bereiding en een foto voor de presentatie."

Horeko Viewer is een uitbreiding op Horeko, een systeem voor receptenbeheer, calculatie en Menu Engineering. Het scherm in de keuken en Horeko op kantoor staan continu met elkaar in contact. Recepten en calculaties die ingevoerd worden zijn daarom direct zichtbaar in de keuken. Ook is het mogelijk om vanaf kantoor berichten naar het keukenscherm te sturen. Zo kan de keuken geattendeerd worden op veranderingen in recepten, prijsstijgingen van ingrediënten of speciale wensen van partijen.

Met Horeko krijgen ondernemers en koks inzicht in marges en prestaties. Het handmatige en tijdrovende calculeren in Excel of op kladblaadjes is hierbij verleden tijd. Geoffrey: "Bij het openen van een nieuwe zaak komt enorm veel kijken. Zeker als alles in een korte tijd moet gebeuren én er camera's op je gericht zijn. We wilden alleen niet dat calculeren een ondergeschoven kindje werd. Daarom zijn we met Horeko gaan werken, omdat we hiermee veel sneller kunnen calculeren en meer controle krijgen. Dat we nu ook recepten niet meer hoeven te printen, zorgt voor een professionele uitstraling en is nog goed voor het milieu ook!".
Horeko Viewer is in actie te zien bij Restaurants Moodz op het Vesteplein 4 te Delft. Meer informatie is tevens te vinden op www.horeko.nl.





Ingezonden persbericht