Provincie Limburg

Persberichten

Open Innovatie centraal thema vierde TEFAF Business Meeting 13 maart 4e TEFAF Business Meeting

De vierde TEFAF Business Meeting, die gehouden wordt op vrijdag 13 maart 2009 staat in het teken van Open Innovatie met inhoudelijke topics als Healthcare en (smart) Materials. Internationale en nationale toppers uit de wereld van bedrijfsleven en wetenschap tonen dat de keuze voor Open Innovatie past bij de ontwikkeling van een moderne, kennisgedreven economische regio.

TEFAF Business Meeting
De Provincie Limburg organiseert dit jaar voor de vierde keer de TEFAF Business Meeting. Dit jaar is het thema Open Innovatie. Tijdens de Business Meeting wordt de stand van zaken vanuit de invalshoeken Healthcare en (smart) Materials belicht. Centraal gespreksthema in de paneldiscussie is de gewenste doorgroei van deze initiatieven, door versterking van de synergie op Euregionaal niveau en aanhaking van onder meer MKB en onderwijs.

Open Innovatie
De Provincie Limburg heeft Open Innovatie tot speerpunt van haar economische versnellingsagenda gemaakt. De uitgangspositie is positief, dankzij de vele kenniscentra en opleidingsinstituten in een internationale omgeving, de aanwezigheid van innoverende, inspirerende en investerende ondernemers en de nabijheid van een internationale afzetmarkt. Door bundeling van krachten kan de driehoek Leuven-Eindhoven-Aken, met de Euregio Maas-Rijn als een kerngebied, zich ontwikkelen tot een technologische topregio van europees formaat, waar creativiteit en innovatie zich vertalen in economische groei. De eerste veelbelovende stappen zijn inmiddels gezet met het bouwen van de MUMC-campus te Maastricht en vergaande initiatieven voor campus-ontwikkeling op Chemelot te Geleen-Sittard en op Avantis te Heerlen.

Robert Noortman Lecture
Als eerbetoon aan de in 2007 overleden Maastrichtse ondernemer en co-founder van de TEFAF Robert Noortman en in het kader van de in dat jaar aan de Universiteit Maastricht gevestigde Robert Noortman Leerstoel wordt jaarlijks tijdens de TEFAF de Robert Noortman Lecture gehouden. Deze lecture wordt verzorgd door een bijzondere gastspreker van internationale faam. De lecture die in het teken staat van De Kunst van Ondernemen wordt dit jaar gehouden door Prof.dr. Danica Purg, founding en huidig president van de IEDC Bled School of Management in Slovenie. De titel van de Robert Noortman Lecture 2009 luidt: What leaders can learn from arts.

TEFAF Maastricht: the best art fair in the world De vierde TEFAF Business Meeting valt samen met de prestigieuze internationale kunstbeurs The European Fine Art Fair. Na deelname aan de Business Meeting, krijgt u de gelegenheid om de highlights van de TEFAF te bezoeken; een unieke kans om kennis te nemen van de imposante wereld van de kunst in al zijn facetten.

Belangrijke informatie
Datum: vrijdag 13 maart 2009
Locatie: MECC Maastricht

Programma
4e TEFAF Business Meeting: Open Innovatie 13 maart 2009 MECC/Maastricht

09.00 uur

- Ontvangst gasten in het Congrescentrum (Trajectum)
- * Registratie deelnemers

09.45 uur

- Robert Noortman Lecture: de Kunst van het Ondernemen.
* Opening door Prof. Dr. J. Cobbenhagen, Director of Maastricht Centre for Entrepreneurship Universiteit Maastricht

* Kunstvol leiden: esthetiek & ethiek Prof. Dr. W. Foppen, Professor of Strategic Leadership Universiteit Maastricht
* Robert Noortman Lecture 2009: What leaders can learn from arts. Prof. Dr. D. Purg, Founding and current President of the IEDC-Bled School of Management, Slovenia en founding President of the Central and East European Management Development Association (CEEMAN)

10.30 uur

- Pauze

11.00 uur

- Start 4e TEFAF Business Meeting Open Innovatie onder leiding van Moderator Maria Henneman (Auditorium I)

* Intro

* Officiële opening door gedeputeerde Economische Zaken van de Provincie Limburg


* Presentatie Open Innovatie vanuit het perspectief van (smart) Materials

- Ir. R. Kirschbaum, Vice President Innovation, DSM Performance Materials

- Ir. R. Goudappel, Business Director, DSM Functional Coatings
- Ir. J.W. van Asselt, Director Life Sciences Lydall


* Presentatie Open Innovatie vanuit het perspectief Healthcare
- Drs. G. Peeters, President Board Maastricht University Medical Center

- Prof. Dr. M. Jacobs, directeur bestuurder Hart- & Vaatcentrum (en vaatchirurg) Maastricht University Medical Center
- Prof. Dr. Med. Ch. Weber, Director of the Institute for Molecular Cardiovascular Research in Aachen


* Panelgesprek en discussie onder leiding van Maria Henneman:
- Prof. Dr. P. Stinissen, Director of the Biomedical Research Institute at The University of Hasselt (BIOMED)
- Ir. B. Lemmens, Deputy Director of Maastricht Instruments BV
- Ing. S.J. Mellema, board member of Sekisui S-Lec Europe, the European holding company for Sekisui Chemical Co. Ltd
- Prof. Dr. M. Paul, Vice-President of the Board of Maastricht University Medical Center and Dean of the Faculty of Health, Medicine and Life Sciences

Tijdens deze paneldiscussie staan ondermeer de volgende vragen centraal:

- Hoe kunnen individuele initiatieven in Limburg en de Euregio leiden tot synergie en vervlechten tot een krachtige Euregionale strategie?
- Hoe kan de doorgroei van het open innovatie concept worden ondersteund door betrokkenheid van nieuwe partners in de ondernemerswereld en aanhaking van randvoorwaardelijke sectoren, zoals het onderwijs?


* Afsluiting door gedeputeerde Economische Zaken van de Provincie Limburg

14.00 uur

- Walking lunch

15.30 uur

- Bezoek TEFAF

Vanwege de beveiligde toegang vragen wij u vriendelijk uw komst van te voren aan te kondigen. U kunt zich aanmelden bij Diana Cruts, afdeling Communicatie tel. (043) 389 88 73, e-mail: communicatie@prvlimburg.nl

4-3-2009 15:58