FNV


* Filmverslag Straatsburg

6-3-2009

FNV-leden gaan samen de crisis te lijf op vrijdag de 13e

Zo'n 1500 FNV'ers voeren vrijdag 13 maart actie op het Plein in Den Haag. Ze willen het kabinet aanmoedigen om de juiste beslissingen te nemen over pensioenen, koopkracht en werkgelegenheid.

De FNV-bonden roepen alle leden op naar Den Haag te komen onder de noemer: maak van vrijdag de dertiende een geluksdag voor werkend Nederland.

Deze actie is nodig, want tot nu toe is niet serieus gereageerd op de visie van de vakbonden. Wat de FNV-bonden betreft, mag de situatie niet verslechteren voor de werknemers. Zij hebben de crisis immers niet zelf veroorzaakt. De FNV meldt: "Toch lijkt het kabinet zich hier niets van aan te trekken en de kosten gewoon bij de werknemers en bedrijven neer te leggen."

Het kabinet moet inzetten op behoud van de koopkracht. En pensioenfondsen moeten langer de tijd krijgen om te herstellen, zodat er niet gekort gaat worden op pensioenen. Mensen met een uitkering moeten erop kunnen vertrouwen dat ook hun uitkeringing hoogte en duur behouden blijft. "Door in te zetten op werkgelegenheid en duurzame ontwikkeling zorgen we er samen voor dat de economie weer opleeft. En laat de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen!" >>>Geef u nu op voor gratis busvervoer naar het Plein