Ingezonden persbericht


Wethouder Scholten verricht feestelijke opening Labour Hotel Diemen

Labour Hotel biedt onderdak aan 140 Poolse arbeidsmigranten

Op vrijdag 13 maart a.s. verricht wethouder Lex Scholten (Ruimtelijke Ontwikkeling/Volkshuisvesting) de feestelijke opening van het Labour Hotel te Diemen. Sinds november 2008 biedt het hotel onderdak aan 140 Poolse arbeidsmigranten. Het Labour Hotel is het eerste uit wooncontainers opgebouwde hotel in Europa. Het bestaat uit tien enkele en twintig dubbele wooncontainers die eigendom zijn van Woonstichting de Key. Uitzendbureau OTTO Work Force, marktleider in internationale arbeidsbemiddeling, huurt het hotel voor vijf jaar om er zijn werknemers in te huisvesten.

Goede en betaalbare huisvesting
Tien wooncontainers zijn gemaakt in de Cont1rfabriek van De Key. Het complex is gerealiseerd door de VOF Tempohousing, waarin De Key een van de twee partners is. Goede en betaalbare huisvesting voor internationale medewerkers uit Midden- en Oost-Europa is een knelpunt in veel gemeenten in Nederland. Samen met de gemeente Diemen is hier nu een goede oplossing voor gevonden. Het hotel zal vijf jaar blijven staan. De Poolse arbeidsmigranten geven aan dat zij plezierig wonen in de wooncontainers. Vanaf november 2008 tot heden zijn alle bedden in het hotel bezet.

Wooncontainers voor tijdelijke huisvesting
De Cont1rfabriek ging in maart 2008 van start. In de fabriek vervaardigen leerlingen van Praktijkscholen onder begeleiding van leermeesters van Pantar wooncontainers. Met de Cont1rfabriek wil De Key een bijdrage leveren aan het oplossen van verschillende maatschappelijke problemen. Ten eerste het gebrek aan leerwerktrajecten in de technische sector. Ten tweede het grote tekort aan (tijdelijke) woonruimte. In de Cont1rfabriek zijn tot nu toe 50 wooncontainers geproduceerd. De Key zet de wooncontainers ook in als tijdelijke huisvesting voor studenten en daklozen.

Rondleiding
Tijdens de opening worden twee wooncontainers opengesteld voor bezichtiging. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen. U kunt zich hiervoor aanmelden bij Anneke de Maat.

Meer informatie?

Woonstichting De Key: Anneke de Maat, communicatieadviseur T 020 6214 628, E adm@dekey.nl

OTTO Workforce, Jolanda Smits
T 0478 529926, M 06 49060064, E jsmits@ottoworkforce.eu

Buiten kantooruren is De Key bij calamiteiten bereikbaar op 06 21 82 04 33