PvdA Amsterdam

Partij van de Arbeid

Sluit het casino: voor een sterkere en eerlijkere economie!


Datum: Vrijdag 13 Maart '09

Tijd: 15.00-17.00 uur

Locatie: Mammoni, Mariaplaats 14 Utrecht

Info: Aanmelden via het PvdA partijbureau
Tel: 0900-9553 (reserveringsnummer 5632)

Publieksdebat over de gevolgen van de financiële crisis voor de burger, vrijdag 13 maart 2009, 15.00-19.00, Mammoni, Mariaplaats 14 Utrecht.
Met o.a. Ieke van den Burg, Agnes Jongerius, Mei Li Vos, Simon van Driel, Han Noten, Wim Mijs (NvB) en experts op het gebied van pensioenen, sparen en werkgelegenheid. Debat onder leiding van Paulien Osse.

De financiële crisis groeit in snel tempo uit tot een wereldwijde recessie. In Amerika en Europa is miljardensteun aan de banken verleend. Maar wat kunnen Europese overheden doen voor consumenten en werknemers? Welke maatregelen worden genomen om uw spaargeld, pensioen, werk en inkomen te beschermen?

De financiële crisis heeft aangetoond dat financiële markten zichzelf niet kunnen reguleren. Er is een sociaal- democratische aanpak nodig, die een duurzame economie voorop stelt in plaats van financiële windhandel. Hebzucht en onverantwoordelijk gedrag moeten plaats maken voor een sociaal Europa. Een Europa waarin de burger beter beschermd is tegen de grillen van de financiële markten.

De crisis laat ook zien hoe sterk Europese landen op elkaar aangewezen zijn in hun verweer. De euro houdt veel beter stand dan het Britse pond, om maar niet te spreken van de IJslandse of Hongaarse munten. Om de economie weer vlot te trekken is er dan ook een sterkere en slimmere samenwerking nodig. Hoe voorkomen we massaontslagen en beschermen we uw spaargeld en pensioen?

Over deze vragen organiseert de PvdA-eurodelegatie onder aanvoering van Ieke van den Burg op vrijdag 13 maart a.s. tussen 15.00 en 19.00 een publieksdebat in Utrecht. Samen met politici, experts en belangstellenden debatteert zij over de gevolgen van de financiële crisis voor de burger. Zorgen over uw spaargeld, pensioen, werk en inkomen zullen deze avond centraal staan. Na afloop zijn er soep en broodjes.

U bent van harte uitgenodigd om aan het debat deel te nemen. De toegang is gratis. U kunt zich onder vermelding van reserveringsnummer 5632 als deelnemer aanmelden op telefoonnummer 0900-9553. Introducés zijn welkom.
Deelnemers ontvangen voorafgaand aan de bijeenkomst per e-mail een bevestiging van deelname en een routebeschrijving. Het debat wordt afgesloten met een borrel.

Tot vrijdag 13 maart a.s. in Utrecht!

Dossier


* Werk & Inkomen