Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

12 maart 2009

Dr. Nout Wellink opent morgen De Nationale Carrièrebeurs

De Nationale Carrièrebeurs vindt plaats op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart in de Amsterdam RAI. Tijdens de twaalfde editie van De Nationale Carrièrebeurs kunnen studenten, starters en (young) professional kennis maken met ruim 280 topwerkgevers zoals Shell, Philips, Unilever, Sara Lee, Rabobank, KLM, Procter & Gamble, Coca-Cola Enterprises, Pfizer, GlaxoSmithKline en The Boston Consulting Group.

The Road to Success
Eén van de hoogtepunten van De Nationale Carrièrebeurs is The Road to Success. Tijdens The Road to Success op de vrijdag vertellen topmannen Herman Dijkhuizen (bestuursvoorzitter KPMG), Mike Jansen (Managing Partner Baker & McKenzie) en Eddie Meijer (Managing Partner Houthoff Buruma) over hun loopbaan en hun visie over ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Op de zaterdag vertellen Young Professionals Aukje Doornbos (DSM, winnares Young Professional of the Year verkiezing 2009), Mathieu Meyer (Procter & Gamble) en Radojka Bozic (Coca-Cola Enterprises) over hun carrière en de keuzes die zij hebben gemaakt binnen hun vakgebied. Het geheel staat onder leiding van Jeroen Smit, auteur van de bestsellers 'De prooi, blinde trots breekt ABN AMRO' en 'Het drama Ahold'.

De Nationale Branchecongressen

Parallel aan De Nationale Carrièrebeurs zijn er tien branchecongressen: Het Nationaal Accountantscongres, Het Nationaal Bank- & Verzekeringscongres, Het Nationaal Farmaciecongres, Het Nationaal Ingenieurscongres, Het Nationaal IT-congres, Het Nationaal Juristencongres, Het Nationaal Mastercongres en Het Nationaal Overheidscongres. Nieuw dit jaar zijn Het Nationaal Diversiteitscongres en Het Nationaal Marketing & Salescongres. Een aantal vooraanstaande topmannen en -vrouwen zullen spreken op één van deze branchecongressen. Zo doen de twee super toppers uit de wereld van het internationale strafrecht Geert-Jan Knoops (Knoops & Partners Advocaten) en Victor Koppe (Böhler Franken Koppe Wijngaarden advocaten) een boekje open over het verdedigen van onder meer oorlogsmisdadigers en genocideplegers. Ook zijn topsprekers aanwezig als El Rahmani (winnaar The Other Manager award 2008), Carmen Breeveld (directeur/eigenaar Team Care en Zwarte Zakenvrouw van het Jaar 2003), Floris Jan Cuypers (Product Marketing Manager Google & Youtube) en Alex Bergman (Managing Director Fatboy).

Optredens

De Nationale Carrièrebeurs wordt om 10.15 uur geopend door dr. Nout Wellink, President van De Nederlandsche Bank samen met gastvrouw Nicolette van Dam. De Nationale Carrièrebeurs wordt op beide dagen afgesloten met een spetterend optreden van Gordon op vrijdag 13 maart en Idols winnares Nikki op zaterdag 14 maart. De Nationale Carrièrebeurs is beide dagen geopend van 9.30 - 17.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.carrierebeurs.nl.

/////////////////EINDE PERSBERICHT/////////////////

Over Memory Events

Naast De Nationale Carrièrebeurs en de tien Nationale Branchecongressen organiseert Memory Events ook De Nederlandse Carrièredagen, Carrièrebeurs Overheid en DiversityWorks. Memory Events maakt deel uit van de Memory Group, opgericht in 1989, en is marktleiderschap in de communicatie met studenten en starters op de arbeidsmarkt. Dit realiseren we met een grote diversiteit aan activiteiten en producten die vallen onder de drie werkmaatschappijen van de Memory Group: Memory Publications, Memory Events en Memory Online.