Zie ook:
Weerwoord inzake aangifte wegens smaad door Stadsbelangen Mestreech

Ingezonden persbericht 13-3-2009


THOMASSEN
ADVOCATEN

PERSBERICHT

Gemeenteraadslid Cindy Royen van de partij Stadsbelangen Mestreech heeft woensdag jl. aangifte gedaan bij de politie te Maastricht wegend smaad c.q. laster tegen haar voormalig partijgenote C. Meese - v.d. Venne uit Maastricht.

Meese is medio 2008 uit de partij gezet nadat zij de op advies van de gemeente Maastricht Gehouden intermediaire gesprekken niet had doorstaan. Vanaf dat moment heeft zij haar pijlen op Royen gericht en stelt zij Royen bij voortduring publiekelijk in een kwaad daglicht d.m.v. leugenachtige verhalen over Royen en haar directe omgeving.

De druppel die voor Royen de emmer deed overlopen was een e-mail die Meese dinsdagavond jl. verstuurde aan onder meer gemeenteraadsleden en instellingen met wie Royen als raadslid samenwerkt. In dat bericht wordt de suggestie gedaan dat Royen zich bij de rechtbank te Maastricht zou moeten verantwoorden wegens poging tot doodslag c.q. moord. Uiteraard ontbeert deze bewering iedere grondslag en is deze volkomen uit de lucht gegrepen.

Naast de aangifte heeft Royen advocaat mr. Alex Snijders van Thomassen Advocaten te Maastricht in de arm genomen. Deze heeft Meese inmiddels heeft gesommeerd tot volledige rectificatie over te gaan. Voldoet Meese hier niet aan dan heeft Alex Snijders haar een kort geding in het vooruitzicht gesteld waarbij deze rectificatie op verbeurte van dwangsommen wordt afgedwongen en een voorschot op de door Royen geleden immateriële schade wordt gevorderd van tienduizend Euro.

De fractie en het bestuur van Stadsbelangen Mestreech staan volledig achter deze acties van Royen. Naar het oordeel van Stadsbelangen Mestreech dient aan de hetze van Meese tegen Royen per direct een einde te worden gemaakt.

Bestuur en fractie Stadsbelangen Mestreech

Voor nadere inlichtingen kunt u terecht bij mr. Alex Snijders van Thomassen Advocaten, telefoonnummer 043-3672300.

---- --