KAS BANK

KAS BANK breidt clearing & settlement services uit met NYSE Arca Europe en SmartPool

Persbericht 13 Maart 2009

KAS BANK heeft de alternatieve handelsplatformen NYSE Arca Europa en SmartPool toegevoegd aan haar Europese netwerk van directe aansluitingen op gereguleerde beurzen en Multilateral Trading Facilities. KAS BANK is de eerste General Clearing Participant die clearing & settlement diensten verleent op alle zes bestaande Multilateral Trading Facilities.

NYSE Arca Europe verhandelt blue chips aandelen die genoteerd staan op negen Europese hoofdindexen. Op termijn worden Ierland en het Verenigd Koninkrijk hier aan toegevoegd. KAS BANK verleent clearing & settlement services voor al deze landen, met uitzondering van Spanje, en breidt haar dienstverlening op korte termijn verder uit.

SmartPool is een elektronische handelsfaciliteit voor grote institutionele orders in beursgenoteerde aandelen in 13 Europese landen. Ierland en het Verenigd Koninkrijk worden binnenkort hieraan toegevoegd. KAS BANK verleent clearing & settlement services voor het merendeel van deze landen, met uitzondering van Spanje. De dienstverlening wordt verder uitgebreid zodra SmartPool nieuwe landen aan haar platform toevoegt.

Voor de afhandeling van transacties van haar cliënten op NYSE Arca Europe en SmartPool maakt KAS BANK gebruik van haar status als General Clearing Participant bij EuroCCP en General Clearing Member bij LCH.Clearnet.

Met de nieuwe aansluitingen op NYSE Arca Europe en SmartPool komt het aantal directe aansluitingen van KAS BANK op MTF's op zes. In totaal zijn nu 24 gereguleerde en alternatieve beurzen direct aangesloten op het Single Platform van KAS BANK in Amsterdam. Via dit platform verwerkt KAS BANK op uniforme wijze transacties van haar cliënten op alle markten waar zij actief zijn. Hierbij maken zij gebruik van één onderpand- en marginregeling. Daarmee creëert KAS BANK in feite één Europese markt voor haar cliënten.

Copyright © 2008 KAS BANK N.V. Alle rechten voorbehouden