Ingezonden persbericht


14-3-2009
Persbericht Transatel Nederland

Transatel introduceert nieuwste versie innovatieve SIM kaart in de Nederlandse Markt

Transatel brengt de nieuwste versie Sim kaart uit in Nederland, zodat ook Nederlandse gebruikers kunnen profiteren van de goedkope internationale telefoongesprekken, tegen lokale tarieven en met extra services via de mobiele telefoon of internet.

Het Transatel product is dan ook zeer onderscheidend ten opzichte van de andere Telecom aanbieders. Zo kan deze nieuwe Sim kaart meerdere internationale telefoonnummers/lijnen aan. De tweede innovatie is dat deze sim kaart automatisch uw andere telefoonlijn herkent bij het overschrijden van een landsgrens en u daardoor bereikbaar bent op uw telefoonnummer van dat betreffende land. Binnenkomende telefoongesprekken vanuit een ander land worden vanzelfsprekend automatisch doorgeschakeld naar het actieve telefoonnummer. Het resultaat van deze innovatieve techniek is dat men internationaal bereikbaar is via een locaal nummer en hiermee de roaming tarieven vermijdt en dus tegen goedkope locale tarieven bereikbaar is. Daarnaast zijn ontvangende gesprekken gratis als ook het uitluisteren van voicemail berichten. Dit systeem zorgt ervoor dat de tarieven tot wel 70 % goedkoper zijn dan de reguliere eurotarieven bij andere Telecom providers.

Door deze nieuwe techniek hebben internationale gebruikers nog maar 1 sim kaart nodig per mobiele telefoon. Bedrijven kunnen hierdoor al hun mobiele (internationale) abonnementen onderbrengen bij 1 Telecom provider en ontvangen dus nog maar 1 factuur met de laagste kosten. Transatel wil met deze nieuwe techniek niet alleen de prijscompetitie aangaan maar juist met extra services de doelgroep voor internationale mobiele bellers beter bedienen.

Zie voor meer informatie www.tansatel-mobile.nl

Over Transatel
Transatel is een pan-Europese onderneming, waarvan het hoofdkantoor in Frankrijk is gevestigd. De overige filialen bevinden zich in België, Luxemburg en Nederland. Transatel is opgericht in augustus 2000 en wordt geleid door Jacques Bonifay en Bertrand Salomon.

Twee specialisaties van Transatel: MVNO en MVNE

De verschillende MVNO's van Transatel : Transatel biedt verschillende mobiele telefoniediensten in België, Frankrijk, Luxemburg en Nederland. De Multi landen aanbiedingen zijn all-in packages bedoeld voor veelvuldige reizigers en grensbewoners in de Benelux en Frankrijk waarmee tot aan 70% bespaard kan worden op het mobiel bellen en gebeld worden in deze 4 landen ('roaming').

Transatel, de Europese MVNE: Dankzij haar infrastructuur en afspraken met providers in België, Luxemburg, Frankrijk en Nederland, heeft Transatel meerdere virtuele netwerken onder een eigen naam kunnen lanceren. Daarnaast is Transatel in onderhandeling over het opzetten van MVNO's in andere landen binnen Europa (zie www.transatel-solutions.com). Transatel heeft overeenkomsten met Base in België, Bouygues Telecom in Frankrijk, Tango in Luxemburg en KPN-Telfort in Nederland.

Voor meer informatie zie: www.transatel-mobile.nl

Contactgegevens voor meer info:

Hans van de Rakt
MarketShare / hans@marketshare.nl / 06.28653340
Transatel Nederland / hans.vanderakt@transatel.com / NL +31.6.44463343 / Be +32.487.949836