Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Drie bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed | |
In de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 maart zijn in Apeldoorn drie bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed.


Rond 20:40 uur werd een 36-jarige bestuurder uit Vaassen op de Burgemeester Quarles van Uffordlaan staande gehouden voor een alcoholcontrole. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed was. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier blies hij een promillage van 0,8. De man kreeg een rijverbod van 2 uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


Rond 01:00 uur werd een 54-jarige bestuurder uit Apeldoorn staande gehouden op de Kruizemuntstraat. De bestuurder viel op doordat hij slingerend over de weg reed. Agenten lieten de man blazen en ook hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,3 blies. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.


Een 35-jarige man uit Zwolle werd rond 01:40 uur staande gehouden in een parkeergarage in de Roggestraat. Agenten hadden de man duidelijk onder invloed van alcohol richting de parkeergarage zien lopen. Zij waarschuwden hem om niet te gaan rijden. De man stemde daarmee in. De agenten zagen hem echter toch de parkeergarage in lopen en in zijn auto stappen. Hij reed zijn auto het parkeervak uit en wilde weg rijden. De agenten hielden hem hierop aan voor rijden onder invloed. De man probeerde te voet nog te vluchten maar kon na een korte achtervolging weer gepakt worden. Op het politiebureau weigerde hij de blaastest te ondergaan. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

|     |Apeldoorn - Drie autokraken                               |

In de nacht van 11 op 12 maart is in drie auto's die geparkeerd stonden in de Kruizemuntstraat in Apeldoorn ingebroken.


In de auto's is op dezelfde manier ingebroken, door het ingooien van één van de voorruiten. Uit één van de auto's is een navigatiesysteem ontvreemd en de politie vermoedt dat de dader hier ook in de andere auto's naar op zoek was. Rond 01:15 uur werd de dader betrapt door een buurtbewoner. Hij reed weg op een fiets. Het betreft een man met een licht getinte huidskleur, een slank postuur en een stoppelbaard. Hij droeg een zwarte jas met een witte capuchon. Mensen die iets gezien of gehoord hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

|     |Apeldoorn - Vijf winkeldieven aangehouden                 |

De politie heeft donderdag 12 maart 5 winkeldieven aangehouden. Één van hen werd door een politieagent in burgerkleding op heterdaad betrapt.


Drie minderjarige jongens werden rond 08:00 uur aangehouden voor winkeldiefstal. De politie ontving de melding van het winkelpersoneel van een supermarkt aan het Ordenplein in Apeldoorn. De jongens hadden een rugzak bij zich waar één van hen goederen in stopte. Bij het passeren van de kassa werden zij staande gehouden door winkelpersoneel en overgedragen aan de politie. Na verhoor konden de jongens weer naar huis. Zij zijn aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende strafmaatregel zal worden opgelegd.


Rond 14:00 uur werd een 34-jarige Poolse man aangehouden voor winkeldiefstal in een supermarkt aan de Maasstraat in Apeldoorn. Hij was door winkelpersoneel betrapt op het stelen van levensmiddelen. Hij werd overgedragen aan de politie. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


Rond 15:00 uur werd een 39-jarige man door een politieagent in burgerkleding betrapt bij het stelen van schoenen uit een winkel aan de Hoofdstraat in Apeldoorn. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij weer vrijgelaten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

|     |Apeldoorn - Man aangehouden voor openbare dronkenschap    |

De politie heeft vrijdagochtend 13 maart een 27-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij veroorzaakte overlast op en rond het Caterplein in Apeldoorn.


Omstreeks 01:00 uur kreeg de politie de melding van de dronken man die mensen lastig viel. Agenten troffen hem aan op de Hoofdstraat. Hij was erg onvast ter been en kon ook geen identiteitsbewijs tonen. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en voor de rest van de nacht ingesloten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(

---- --