Provincie Friesland

PERSBERICHT

Nummer: 057 HZ
Datum: 13 maart 2009

Publiek kiest winnaars Friese sportprijzen

Fryslân kiest dit jaar voor het eerst de winnaars van drie Friese sportprijzen: de sporter van het jaar, sportploeg van het jaar en sporttalent van het jaar. Van 14 maart tot en met 13 april kan iedereen zijn stem uitbrengen op drie genomineerden per categorie. Op zaterdag 18 april worden de winnaars bekend gemaakt.

De verkiezingen voor de publieksprijzen worden in 2009 voor het eerst georganiseerd. Met de verkiezingen wil de provincie de Friese burgers meer betrekken bij de sportprijzen. Voorheen werd alleen een provinciale sportprijs uitgereikt aan de Friese sporter die het meest opvallend had gepresteerd. Behalve de drie publieksprijzen is daar ook nog een sportstimuleringsprijs aan toegevoegd. De winnaars van de Friese sportprijs 2008 en de sportstimuleringsprijs 2008 worden gekozen door een speciale adviescommissie.

Live bij Omrop Fryslân
De bekendmaking van de winnaars van de diverse sportprijzen vindt dit jaar plaats in een bijzondere sportuitzending van Omrop Fryslân. Op 18 april wordt vanuit De Pleats in Burgum live verslag gedaan van de prijsuitreikingen.

Stemmen
De genomineerden worden zaterdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur bekend gemaakt op Omrop Fryslân radio door Gedeputeerde Tineke Schokker. Stemmen voor de sporter, sportploeg en sporttalent van het jaar kan van 14 maart tot en met 13 april 2009 via internet op www.fryslan.nl/sportprijzen.

---- --