Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 maart 2009

Sandra Tiethoff: 053-4555588

9-jarige vermiste jongen aangetroffen

Op 12 maart heeft de politie Twente onderstaand persbericht uitgedaan naar aanleiding van de vermissing van een 9-jarige jongen. Op 13 maart heeft de moeder van de jongen zich, naar aanleiding van publicaties in de media, zich met het kind gemeld bij de politie in Hardenberg. Er zal een hulpverleningstraject worden gestart.

De politie is op zoek naar de 9-jarige Pieter Wagteveld uit Hengelo. Hij is op 12 februari met zijn moeder vertrokken uit de woning aan de Peter Rubensstraat. Vanaf die datum is er geen contact meer geweest tussen de vader en zijn zoon. De jongen is sinds die datum niet meer naar school geweest, wat een overtreding van de leerplichtwet is. Wel is er nog telefonisch contact geweest met de moeder, maar onbekend is waar zij met haar zoon verblijft. De politie komt graag in contact met mensen die weten waar Pieter Wagteveld verblijft of die hem hebben gezien. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anonime via 0800-7000.

Aangehouden na een frisse duik in het water

Enschede

Een 19-jarige en een 20-jarige man beiden uit Enschede werden vrijdagmorgen 13 maart na een frisse duik aangehouden.

Vrijdagmorgen 13 maart omstreeks 05.00 uur kreeg de politie melding dat twee personen illegaal aan het zwemmen waren in het zwembad aan de J.J. van Deinselaan in Enschede. De beveiliging had het tweetal zien zwemmen en hebben ze aangehouden. De twee, een 19-jarige en een 20-jarige man beiden uit Enschede, werden direct overgedragen aan de politie. Tegen de twee zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-028754)

Jongen aangehouden na winkeldiefstal Almelo
Een 15-jarige jongen uit Almelo werd op donderdag 12 maart aangehouden, toen hij op heterdaad werd betrapt tijdens winkeldiefstal.

Donderdagmorgen 12 maart omstreeks 08.30 uur kreeg de politie melding van een diefstal in een winkel aan de Vriezenveenseweg in Almelo. Een oplettende medewerker zag de jongen goederen meenemen zonder deze te betalen. De jongen, een 15-jarige Almeloër, werd aangehouden en direct overgedragen aan de politie. Hij zal zich moeten verantwoorden voor de kinderrechter. (09-028350)

14-jarige meisje gewond na aanrijding met automobiliste Hengelo
Een 14-jarige meisje uit Hengelo raakte donderdag 12 maart gewond toen zij in aanrijding kwam met een automobiliste.

Donderdagmiddag 12 maart kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Hasselerbaan / Klaas de Rookstraat in Hengelo. Bleek dat een 14-jarig meisje op de kruising Hasselerbaan / Klaas de Rookstraat fietste. Naast haar reed een 28-jarige automobiliste uit Enschede. Om nog onduidelijke reden viel het meisje tegen de rechterzijde van de auto en raakte hierbij gewond. Zij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis in Enschede overgebracht. (09-028578)

Fietsster gewond na aanrijding met automobiliste Ootmarsum
Een 18-jarige vrouw uit Losser raakte donderdag 12 maart gewond toen zij in aanrijding kwam met een automobiliste in Ootmarsum.

Donderdagmiddag 12 maart omstreeks 15.20 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Marktstraat / Oostwal in Ootmarsum. Bleek dat een 18-jarige vrouw uit Losser op haar wielrennerfiets, vanuit het centrum de kruising Marktstraat / Oostwal over wilde steken. Hierbij zag zij een 38-jarige automobiliste uit Enschede over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 18-jarige werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (09-028571)

Dorstige dief aangehouden
Enschede
Een 32-jarige man uit Enschede werd donderdag 12 maart aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt op diefstal van een krat bier uit de tuin van een 28-jarige bewoner aan de Getfertweg in Enschede. De man wordt ervan verdacht vaker een krat bier te hebben gestolen uit de tuin. Omdat de man onder invloed van alcohol verkeerde werd hij ter ontnuchtering door de politie ingesloten. (09-028684)

Man aangehouden na vernielen ruit Rijssen
Een 50-jarige man uit Rijssen werd donderdag 12 maart aangehouden, omdat hij een ruit had ingegooid bij een café in Rijssen.

Donderdagavond 12 maart omstreeks 21.00 uur kreeg de politie melding van het ingooien van een ruit van een café aan de Wierdensestraat in Rijssen. Bleek dat een man de ruit had ingegooid en er vandoor was gegaan. De man werd een eind verder door de eigenaar van het café en een klant in bedwang gehouden. De politie kon de man, een 50-jarige inwoner van Rijssen, aanhouden. Hij was het niet met de aanhouding eens en vond het nodig de agenten te beledigen. De man is ter ontnuchtering door de politie ingesloten. (09-028696)

Verkeers- en milieucontrole
Beuningen De Lutte Losser

In het kader van Blauwe Dag werd op 12 maart tussen 08.00 en 13.00 uur, op diverse locaties een verkeers- milieucontrole gehouden. De controle was gericht op grond- zand- en afvaltransporten, tractoren, aanhangwagens en ook overig verkeer.

Aan de controle namen agenten van het team Losser deel, alsmede medewerkers van de milieupolitie en verkeerspolitie.

Er werden in totaal vijf processen-verbaal uitgeschreven voor afvallende lading, niet-handsfree bellen en technische gebreken aan aanhangwagens. Er werden twee vrachtwagens afkomstig van een bouwput gecontroleerd. Daarbij bleek dat de transporten niet aangemeld waren. Hiervoor werd ook een proces-verbaal opgemaakt. De politie gaat in de toekomst meer controles houden op grondtransporten. (09-028472)

Man aangehouden na bedreiging leerkracht Enschede

Een 32-jarige man uit Enschede werd op 12 maart aangehouden nadat hij rond 15.30 uur docenten van een school aan de Hendrik Smeltstraat met de dood had bedreigd.

De man was verhaal komen halen nadat zijn 11-jarige dochter door een docent vermanend toe was gesproken nadat zij een medeleerling had gekrabd. Hij bedreigde op de school een docent en twee docentes met de dood. Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse was gekomen, was de man inmiddels weggegaan met de mededeling dat hij een wapen zou gaan halen. De politie ging op zoek naar de man en trof hem rijdende op de A 35 aan. Hij had op dat moment geen wapen bij zich. In opdracht van de officier van justitie werd hij aangehouden en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (09-028601)

Aanpak verkeersoverlast
Wierden Enter

De politie zal de komende tijd in Enter en Wierden meer controleren en verbaliseren voor verkeersoverlast veroorzaakt door fout geparkeerde voertuigen en automobilisten die inrijverboden negeren.

Met namen aan de Dorpsstraat in Enter zal verbaliserend worden opgetreden tegen automobilisten die hun auto half op de stoep parkeren. Op de Savorin Lohmanstraat in Wierden zal verbaliserend worden opgetreden tegen automobilisten die het inrijverbod negeren. Er is een verkeerswijziging in het centrum van Wierden doorgevoerd. Het Burgemeester JC van den Bergplein is een eenrichtingsweg geworden. Deze mag alleen worden ingereden vanaf de Almelosestraat. De politie gaat hierop controleren. (09-024043 09-028544)

---- --