Ingezonden persbericht


CNV Kappers

Utrecht, 13 maart 2009

CNV Kappers is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond, .

------

Duidelijkheid over laag BTW tarief positief voor werkgelegenheid.

Lage BTW tarief komt net op tijd vindt CNV kappers.

De duidelijkheid over het lage BTW tarief komt volgens Willem Kruithof, vakgroepbestuurder van de CNV BedrijvenBond, net op tijd voor de branche. Kruithof: "Overal in het land is het te merken dat mensen op hun centjes beginnen te letten. Een forse verhoging van de kappersprijs is het laatste waar consumenten op zitten te wachten. En werkgevers en werknemers dus ook niet. Een verhoging van het btw tarief had zonder meer geleid tot verlies aan werkgelegenheid. Wij zijn dan zeer tevreden over het in Europees verband bereikte akkoord''.

Na jarenlange actieve lobby is er eindelijk duidelijkheid en zekerheid over het btw-tarief. Veel eerder dan verwacht hebben de Ministers van Financiën een unaniem akkoord bereikt: kappersdiensten vallen ook na 2010 definitief onder het lage btw-tarief van 6 procent! Sinds 2000 gold dit lage tarief als experiment op kappersdiensten.

Samen met werkgevers pleitte de CNV BedrijvenBond al jaren voor het behoud van het lage btw tarief voor kleine dienstverlenende bedrijven. De onzekerheid die daar lang over heeft bestaan zette investeringen in bedrijven en scholing onder druk. Daar komt nu eindelijk een einde aan.

Het definitief lage btw-tarief komt de continuïteit en de werkgelegenheid in onze branche absoluut ten goede. Daarnaast is het een goed middel om zwart werken tot een minimum te beperken.

Evenals bij de kappers mag het lage tarief ook worden gehanteerd bij het renoveren van woningen en ook restaurants mogen het lage btw-tarief in rekening brengen.