Politie Hollands Midden Politie Hollands Midden

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305


Datum: 13 maart 2009

---


Nieuwerbrug Getuige op groene brommer gezocht
De politie is op zoek naar een getuige van een verkeersongeval op dinsdag 17 februari omstreeks 16.50 uur op het Weijland (Weijpoort). De getuige reed op een groene bromfiets en heeft mogelijk een aanrijding tussen een auto en een fietser gezien. De bromfietser van ongeveer 25 jaar zou even gestopt zijn en met de 69 jarige automobilist uit Nieuwerbrug hebben gesproken. Omdat de automobilist en de 14 jarige fietser verschillende verklaringen hebben over het ongeval, wil de politie in contact komen met de bromfietser. Hij wordt verzocht contact op te nemen via 0900 - 8844.

Gouda Doorrijder na aanrijding aangehouden
De politie heeft donderdagmiddag 12 maart een 19 jarige automobilist uit Gouda aangehouden nadat hij was doorgereden na een aanrijding. Via cameratoezicht was te zien dat de Gouwenaar op de Vest tegen een geparkeerde auto reed. Een andere auto die langs hem wilde rijden werd eveneens aangereden. De Gouwenaar is doorgereden en stopte op het Nonnenwater om zijn schade op te nemen. Onder het oog van de camera van Stadstoezicht zette de Gouwenaar zijn buitenspiegel recht, wreef over de lak en bekeek de auto rondom om vervolgens weer door te rijden. De Gouwenaar werd kort daarop aangehouden.

Krimpenerwaard Inbraken in bedrijven
Tussen dinsdag 20 januari en donderdag 12 maart vonden in de Krimpenerwaard 19 inbraken in bedrijven, scholen en winkels plaats. Daarvan werden er drie gepleegd in Bergambacht, twee in Stolwijk, één in Haastrecht en de rest, dertien, in Schoonhoven. Negen van de inbraken in Schoonhoven vonden deze maand plaats. De inbrekers namen kluizen, geld en/of computerapparatuur mee. De politie is tijdens surveillances extra alert op inbraken op bedrijfsterreinen en winkelcentra. Zij adviseert eigenaren ook maatregelen te treffen. Getuigen worden verzocht om bij verdachte situaties, verdachte personen of verdachte voertuigen te bellen met de politie via 0900 - 8844. Ook wordt gevraagd zo veel mogelijk bijzonderheden, zoals kenteken/merk/type van het voertuig en signalement van de inzittende(n) te noteren.

Krimpenerwaard Fietsenkijkdag
De politie van de Krimpenerwaard houdt op zaterdag 28 maart een fietsenkijkdag. Van 10.00 tot 14.00 uur kan men terecht aan het politiebureau in Schoonhoven aan de G.J. van Heuven Goedhartweg 2 om te kijken of hun verloren fiets daar staat gestald. Op deze locatie staan alle aangetroffen fietsen uit het werkgebied van het team. Personen die net buiten het gebied hun fiets zijn kwijtgeraakt kunnen ook komen kijken. Het is belangrijk dat men kan aantonen dat er aangifte is gedaan van vermissing. De politie vraagt de aangiftes mee te nemen. Het is niet mogelijk om de fietsen die dag te kopen.

--- einde berichten ---
---

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326