Provincie Zuid-Holland


---

UITREIKING CHEQUES RECREATIE EN TOERISME VOORDELTA

Vandaag heeft de Zuid-Hollandse gedeputeerde Martin van Engelshoven-Huls vijf cheques uitgereikt aan initiatiefnemers van plannen die de recreatie en het toerisme op Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten een impuls geven. Dit gebeurt op basis van de stimuleringsregeling Voordelta. De Voordelta ligt voor de kust van de provincies Zuid-Holland en Zeeland. In totaal gaat het om een subsidiebedrag van bijna ¤ 700.000,-. De volgende vijf initiatieven ontvangen een cheque:
* Aan Zee: een horecapaviljoen met uitkijktoren aan de noordwestzijjde van het eiland Voorne-Putten in Westvoorne, met educatieve natuurinformatie over de omgeving en voorzieningen voor actieve buitensporters: ¤ 200.000,-.
* Oeps!! Recreatief en educatief strandpaviljoen: een onderwijs- enn praktische scholing leerwerkplaats in de noordwestoksel van de Haringvlietdam, waarbij onderwijsinstellingen stage- en leerwerkplekken realiseren gericht op de kust/Voordelta: ¤ 151.000,-.
* Natuurontwikkeling De Punt: dit bosgebied bij bezoekerscentrum Dee Punt in Ouddorp wordt omgevormd naar onder andere duinmeertjes en moeras. Ook komt er een bunkerpad: ¤ 300.307,-.
* Promotie Waterjump: promotie en marketing van de nieuwe Waterjumpp (een schans van 8 meter hoog die uitkomt in het water) bij zeil- en surfcentrum Brouwersdam in Ouddorp: ¤ 17.700,-.
* Blauw fietsenplan: verbreding van de recreatiemogelijkheden van dde watersporter door het beschikbaar stellen van routes en fietsen bij Marina Port Zélande: ¤ 24.342,50. Met de stimuleringsregeling willen de provincies Zuid-Holland en Zeeland de sector recreatie en toerisme in het Voordeltagebied versterken. De minister van Verkeer & Waterstaat en het Havenbedrijf Rotterdam hebben hiervoor geld beschikbaar gesteld. Alle informatie over de regeling is te vinden op http://loket.zeeland.nl/subsidies/voordelta/.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 7240


---