Gemeente Duiven


Opvoeden: een makkie ..., of toch niet?

Uw baby huilt veel en u vraagt zich af of dat wel normaal is. U heeft een peuter die maar niet wil slapen, of een kleuter die geen enkele groente lust. Uw dochter van 11 wordt gepest op school. Uw puberzoon zet tegenwoordig wel een heel grote mond op en hoe kunt u met hem praten over zijn alcoholgebruik? Zo maar een paar opvoedingsvragen die veel ouders zullen herkennen. U wilt graag het beste voor uw kind, maar opvoeden blijkt vaak een hele kunst! Gelukkig staat u er niet alleen voor. Er bestaan al de nodige voorzieningen die ouders kunnen ondersteunen bij kleine en grote vragen en problemen in de opvoeding. In praktijk werken die niet altijd vlekkeloos samen en ervaren ouders soms ook een drempel om er gebruik van te maken. De overheid heeft bedacht dat het goed is om in iedere gemeente een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) te vestigen, dat laagdrempelige opvoed- en opgroeiondersteuning biedt en de zorg coördineert als er ernstiger problemen zijn. Dat kan in één gebouw gevestigd zijn, maar ook een samenwerkingsverband van instellingen met verschillend locaties betreffen. De vorm is niet voorgeschreven. De gemeenten zijn verantwoordelijk voor de oprichting van zo'n CJG.

De gemeente Duiven wil graag in een vroeg stadium met ouders en jongeren in gesprek komen om te horen wat hun wensen en ideeën zijn als toekomstige gebruikers van een CJG in Duiven. Zij heeft Zorgbelang Gelderland (de belangenbehartiger van gebruikers van zorg- en welzijnsvoorzieningen in Gelderland) gevraagd om twee bijeenkomsten te organiseren (één voor jongeren en één voor ouders) waar u uw suggesties en behoeften kenbaar kunt maken. Met wat voor vragen zou ú naar een CJG gaan? Wanneer is een CJG laagdrempelig? Wat moet een CJG vooral níet doen? Zo maar een paar voorbeelden van vragen die op de bijeenkomst aan de orde kunnen komen.

De bijeenkomst voor ouders vindt plaats op dinsdag 24 maart 2009 van 19.30 - 22.00 uur, locatie: Gemeentehuis, Kastanjelaan 3 in Duiven.

Heeft u belangstelling en wilt u graag meepraten of wilt u meer informatie over de bijeenkomst, dan kunt u contact opnemen met Zorgbelang Gelderland, tel. 026 384 28 22, (vraag naar Daniëlle Stroes of Petra Pouwels) of via daniellestroes@zorgbelanggelderland.nl.