Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

13 maart 2009

12e editie van De Nationale Carrièrebeurs trekt recordaantal bezoekers!

De eerste beursdag van de twaalfde editie van De Nationale Carrièrebeurs was een groot succes. De eerste beursdag trok ruim 9.000 bezoekers die zich oriënteerden op hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt en/of op zoek waren naar een concrete baan. De verwachting is dat inclusief morgen De Nationale Carrièrebeurs circa 15.000 bezoekers zal trekken, ruim 1.000 bezoekers meer dan vorig jaar.

Na de opening van De Nationale Carrièrebeurs door dr. Nout Wellink, president van De Nederlandsche Bank, en gastvrouw Nicolette van Dam, konden de bezoekers kennis maken met ruim 280 topwerkgevers als Shell, Philips, Unilever, Sara Lee, Rabobank, KLM, Procter & Gamble, Coca-Cola Enterprises, Pfizer, GlaxoSmithKline en The Boston Consulting Group. Ook konden (afstuderende) rechtenstudent en/of jurist/advocaat met enkele werkervaring tijdens de 7e editie van Het Nationaal Juristencongres kennis maken met ruim 50 advocatenkantoren.

The Road to Success

Eén van de hoogtepunten tijdens De Nationale Carrièrebeurs was het programmaonderdeel The Road to Success. De topmannen Herman Dijkhuizen (bestuursvoorzitter KPMG), Eddie Meijer (Managing Partner Houthoff Buruma) en Mike Jansen (Managing Partner Baker & McKenzie) vertelden in een bomvolle zaal over hun loopbaan en hun visie over ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Morgen vind The Road to Success Jr. plaatst waar de winnares van de Young Professional of the Year verkiezing Aukje Doornbos (Plant Process Engineer bij DSM Fibre Intermediates Europe), Mathieu Meyer (Procter & Gamble) en Radojka Bozic (Coca-Cola Enterprises) vertellen over hun carrière en de keuzes die zij hebben gemaakt.

Workshops

Tijdens De Nationale Carrièrebeurs vonden diverse carrièreworkshops plaats zoals 'Hoe ga je om met je eigen toptalent', 'Zo werkt een assessment' en 'Commercieel inkopen: deal or no deal'. Ook konden bezoekers hun c.v. 'recruiters-proof' laten maken door adviseur Marloes Wichink Kruit. Parallel aan De Nationale Carrièrebeurs zijn er tien branchecongressen: Het Nationaal Accountantscongres, Het Nationaal Bank & Verzekeringscongres, Het Nationaal Diversiteitscongres, Het Nationaal Farmaciecongres, Het Nationaal Ingenieurscongres, Het Nationaal IT-congres, Het Nationaal Juristencongres, Het Nationaal Mastercongres, Het Nationaal Marketing & Salescongres en Het Nationaal Overheidscongres. Tijdens De Nationale Branchecongressen konden bezoekers diverse vakinhoudelijke en carrièregerichte workshops volgen. Ook morgen kunnen bezoekers hun c.v. 'recruiters-proof' laten maken of één van de meer dan 40 workshops volgen.

Optreden

Op vrijdag werd de eerste beursdag afgesloten met een spetterend optreden van Gordon. Morgen zal Idol Nikki de twaalfde editie van De Nationale Carrièrebeurs met een geweldig optreden afsluiten.

/////////////////EINDE PERSBERICHT/////////////////

Over Memory Events

Naast De Nationale Carrièrebeurs en de tien Nationale Branchecongressen organiseert Memory Events ook De Nederlandse Carrièredagen, Carrièrebeurs Overheid en DiversityWorks. Memory Events maakt deel uit van de Memory Group, opgericht in 1989, en is marktleider in de communicatie met studenten en starters op de arbeidsmarkt. Dit realiseren we met een grote diversiteit aan activiteiten en producten die vallen onder de drie werkmaatschappijen van de Memory Group: Memory Publications, Memory Events en Memory Online.