Persbericht: VNU Exhibitions Europe

Europa in trek op Second Home International


Persbericht
Utrecht, 13 maart 2009

Second Home International, de publieksbeurs voor tweede huizen en wonen in het buitenland trok op de eerste dag al meteen meer bezoekers (1.793) dan afgelopen najaar. Exposanten met aanbod in Frankrijk en Spanje doen opvallend goede zaken, blijkt uit enkele reacties.
Spanje-specialist Frans Mulder spreekt van een onverwachte drukte. Her en der op de stand hangen al bordjes met uitverkocht. ,,Bezoekers voelen dat de markt op z'n laagst is. In Spanje worden momenteel geen nieuwe projecten ontwikkeld en de huizen die in aanbouw zijn worden over drie of vier maanden sleutelklaar opgeleverd. De mensen begrijpen dat de voorraad beperkt is. Zoveel drukte op de stand zijn we de laatste jaren niet meer gewend. De bezoekers komen echt om te kopen''.

30 transacties
Deze ervaring wordt gedeeld door Martin Sint van Pierce & Elliott, aanbieder van tweede huizen in Frankrijk. ,,Op de eerste beursdag hebben we al twee woningen verkocht, zelfs een in het hoge prijssegment. De afgelopen twee maanden heeft ons bedrijf al 30 transacties gesloten. Uit alles blijkt dat beleggen in stenen helemaal in is. Europa in erg gewild''.

Second Home International is zaterdag en zondag nog geopend van 11 tot 18 uur. De beurs is in Jaarbeurs Utrecht, hal 3 & 4.

Noot voor de redactie (