Dutch Society voor Simulation in Healthcare zet groots symposium op


Leren aankomend medisch specialisten van rampen in de luchtvaart?

ROTTERDAM, 20090308 -- Met de recente vliegtuigcrash nog vers in het geheugen, kan het belang van simulatietraining ook in de gezondheidszorg niet genoeg benadrukt worden. Overal waar een fout fatale gevolgen kan hebben zou regelmatig geoefend moeten worden om dit te vermijden - met name in de gezondheidszorg. Het belang hiervan wordt meer en meer onderkend in de medische (vervolg-)opleidingen en de paramedische beroepsopleidingen. Het goed en strategisch inzetten van diverse simulatiemiddelen, -technieken en -scenario's is daarom onmisbaar. Op 13 maart 2009 organiseert de Dutch Society for Simulation in Healthcare het eerste nationale congres voor simulatietraining in de gezondheidszorg.

Een gevarieerd en uitgebreid programma is opgesteld op een (zee-)waardige locatie: de full mission brugsimulator van de Scheepvaart te Rotterdam. Het plenaire programma biedt een state-of-the-art overzicht van strategische en technologische keuzen in het ontwerpen en toepassen van simulatieprogramma's nu en in de nabije toekomst; het parallel programma biedt diverse workshops van hoge kwaliteit.

Het programma is samengesteld onder auspiciën van de NVMO, en voor dit programma is accreditatie verkregen voor de bij het Accreditatie Bureau Medisch Specialisten aangesloten beroepsverenigingen. Inmiddels hebben zich meer dan 100 professionals vanuit de medische beroepsgroep (medisch specialisten, maar ook tand- en dierenartsen, ziekenhuisbestuurders, piloten/gezagvoerders, inspecteurs voor de volksgezondheid, technici en onderwijskundigen zich ingeschreven.

Graag nodigen wij U uit hier aanwezig te zijn en/of het programma in de media onder de aandacht te brengen.





ingezonden persbericht