Dienstenbond CNV



2 maart 2009

13 maart uitspraak in zaak uurloon Albert Heijn

Vorige week vrijdag diende het kort geding dat CNV Dienstenbond heeft aangespannen tegen Albert Heijn Company. In een goede zitting heeft de rechter zich een oordeel kunnen vormen over de kwestie. Op 13 maart zal de rechter uitspraak doen.

CNV Dienstenbond vindt dat Albert Heijn Company (onder andere Albert Heijn, Etos, Gall & Gall) de wet en verschillende cao's overtreedt door een all-in-uurloon voor medewerkers die een contract hebben van 48 uur of minder per periode in te voeren. Ook vindt CNV Dienstenbond dat Albert Heijn hiermee discrimineert op arbeidsduur. Voorts kan men zich afvragen of het fatsoenlijk is of de cao éénzijdig, zonder formele instemming van vakbonden te wijzigen. Kennelijk vindt Albert Heijn dat dat allemaal zomaar kan.

Aan de rechter is gevraagd zich daarover uit te spreken.

Inmiddels wordt CNV Dienstenbond bestookt met vragen van medewerkers die het niet eens zijn met het all-in-uurloon, om verschillende redenen. Jongeren die graag hun vakantiegeld jaarlijks in één keer willen, die met hun studiefinanciering in de knoop komen of die graag over hun feitelijke vakantiedagen willen blijven beschikken. Ook ouderen trekken aan de bel, medewerkers die al tientallen jaren werken bij AH en dit all-in-uurloon niet willen, maar van Albert Heijn gewoon moeten.

CNV Dienstenbond blijft benieuwd naar reactie van medewerkers. Ook als zij graag wel dit all-in-uurloon zouden willen. Want, om misverstanden te voorkomen, CNV Dienstenbond is niet tegen het all-in-uurloon, alleen wel rekening houdend met de belangen van alle medewerkers. Niet een dictaat dat opgelegd wordt.
Het is jammer dat AH Company niet de inhoudelijke discussie over dit onderwerp gekozen heeft, via de fatsoenlijke weg; het cao-overleg. In de afgelopen zomer had Albert Heijn daar alle gelegenheid voor gehad tijdens de laatste onderhandelingen. Dan hadden ze in CNV Dienstenbond een medestander gevonden voor een categorie medewerkers die dit mogelijk wel willen, rekening houdend met de medewerker die het niet wil. En hadden we met elkaar, in goed overleg, elkaars bezwaren kunnen oplossen. Zoals CNV Dienstenbond gewoon is te doen. Door de eenzijdige invoering van een all-in-uurloon schiet AH Company zichzelf nu in de voet. Het kort geding is namelijk niet over het wel of niet invoeren van een all-in-uurloon gegaan, maar over het naleven van de cao en de wet, zoals ieder bedrijf en medewerker dat moet; jij en Albert Heijn dus ook!

CNV Dienstenbond zit er bovenop, want dit gaat jou aan! Juist deze vakbond staat open voor vernieuwingen in de cao, maar dan wel op basis van afspraken, niet éénzijdig. Maak je collega lid, dit onderwerp gaat iedereen aan.

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen n.a.v. deze nieuwsbrief, dan kunt u contact opnemen met bestuurder Fedde Monsma. Telefoon: 023-5651052, of per e-mail: f.monsma@remove-this.cnvdibo.nl