Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Mislukte overval op Edese juwelier

Publicatiedatum: 13-3-2009 22:56:43

EDE - Drie onbekende mannen hebben vrijdagavond 13 maart geprobeerd een juwelierszaak aan de Maanderweg te overvallen. Tussen de daders en de 59-jarige eigenaar van de zaak ontstond een vechtpartij waarna de overvallers er zonder buit vandoor gingen. De eigenaar van de zaak raakte bij het voorval gewond.

Rond kwart voor tien wisten de overvallers de woning naast de zaak binnen te komen waarna er direct een vechtpartij ontstond. Kort daarop vertrokken de daders weer zonder dat het gelukt was iets buit te maken. Door de intussen gewaarschuwde politie is nog in de omgeving gezocht maar elk spoor van de daders ontbreekt nog. Door de politie werd ook een Burgernetactie opgestart waarbij aan ruim 1000 deelnemers een bericht werd gestuurd.

Politie-uniform
Volgens het slachtoffer zou het om drie daders gaan; twee van hen waren in het zwart gekleed, een derde zou een politie-uniform hebben gedragen. De politie heeft de zaak verder in onderzoek en roept eventuele getuigen op te reageren. De politie is bereikbaar onder nummer 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050 tot uiterlijk 23.30 uur.

---