TROS
Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 12-03-2009

WELKE JONGE UITVINDER HEEFT HET EI VAN COLUMBUS IN HANDEN?

Na een reeks spannende afleveringen zijn de acht finalisten van HET EI VAN COLUMBUS bekend. In het Evoluon in Eindhoven strijden zij op zaterdag 14 maart tegen elkaar om de ultieme hoofdprijs te bemachtigen; het starten van een eigen bedrijf met hun zelfverzonnen product!

De finale kent een aantal afvalronden. De finalisten worden beoordeeld door eerdere deelnemers aan het programma, volgen een workshop om de fijne kneepjes van het ondernemen onder de knie te krijgen en leggen een ondernemerstest af om te beoordelen of ze wel uit het 'juiste hout gesneden zijn'.

Daarnaast zijn alle deelnemers met een professionele reclamemaker aan de slag gegaan. Een goed product heeft natuurlijk een reclamespot en dat geldt ook voor de overgebleven 'uitvindingen' in HET EI VAN COLUMBUS. De kijker ziet hoe de spots tot stand zijn gekomen en uiteraard mag het uiteindelijke resultaat niet ontbreken.

De jury van het programma velt het uiteindelijke oordeel. Deze bestaat uit acteur Horace Cohen, internetondernemer Michiel Mol en de 17-jarige onderneemster Fleur Kriegsman.

De finalisten zijn:

Amber en haar knuffelkussen: een kussen met apart vakje waarin je knuffels opbergt zodat ze niet uit bed vallen.

Yara en haar Makky: een elektrische afwasborstel, onder meer heel handig voor op de camping.

Noa en zijn Babybob: een apparaat dat de kinderwagen laat bewegen zodat baby's niet meer huilen.

Eva en haar Mevamuts: een skimuts en -bril ineen! Nooit meer een koud randje tussen bril en muts.

Reinout en zijn Stip: een speciale organizer voor kinderen met autisme.

Mike en zijn BSeen: een vingerknipperlicht, zodat de fietser tijdens het afslaan in het donker ook gezien wordt.

Eva en haar Loopmaatje: een zweetband met 'ingebouwde' aanmoedigingen, als sporters er even helemaal doorheen zitten.

Leonie en haar spaarwatermeter: een handige gadget voor onder de douche die exact aangeeft hoe lang de douche aanstaat en hoeveel liter daarmee wordt verbruikt.

Wie wint deze spannende afvalrace en wordt de jongste ondernemer van Nederland? Welk kind heeft HET EI VAN COLUMBUS in handen en wordt met dit zelfverzonnen product de directeur van zijn eigen bedrijf? Yolanthe Cabau van Kasbergen presenteert deze spannende finale en geeft zaterdag 14 maart het antwoord op die vragen.

Voor meer informatie: www.tros.nl/eivancolumbus

Televisie
HET EI VAN COLUMBUS
Uitzending zaterdag 14 maart
Nederland 3/Z@PP - 19.40 uur