Partij van de Arbeid

Congresstukken online

24-12-2008 11:30

Op zaterdag 14 en 15 maart vindt het congres van de Partij van de Arbied plaats. Hier vindt u de congresstukken, waaronder de aanbiedingsbrief, het concept Verkiezingsprogramma voor de Europese Parlementsverkiezingen van 2009 en de Resolutie van het Partijbestuur over het integratievraagstuk.

Alle congresstukken zijn te vinden in onze digitale bibliotheek >

Congresafgevaardigden kunnen amendementen indienen via mijn pvda.

De aanbiedingsbrief:

Beste partijgenoten,

Ten behoeve van het Congres op zaterdag 14 maart en zondag 15 maart 2009 bied ik u hierbij met genoegen de congresstukken aan. Als amendeerbare stukken vind u bijgevoegd onder andere de wijzigingsvoorstellen van de statuten en reglementen naar aanleiding van de aangenomen Congresvoorstellen Ledendemocratie, het concept Verkiezingsprogramma voor de Europese Parlementsverkiezingen van 2009 en de Resolutie van het Partijbestuur over het integratievraagstuk.

Het concept Verkiezingsprogramma is niet allen het resultaat van het harde werk van de commissie onder leiding van Jan Pronk, maar tevens van een intensieve consultatieronde in de partij. Het Partijbestuur is verheugd over de open procedure zoals gevolgd door de commissie. Daarmee zijn de leden reeds vooraf aan het Congres uitgebreid in de gelegenheid gesteld om input te leveren en te reageren op een eerste concept.

De Resolutie over het integratievraagstuk is geschreven in opdracht van het Partijbestuur waarbij zowel lokale als nationale vertegenwoordigers van onze partij en diverse experts zijn geraadpleegd. In de amendeerfase worden enkele landelijke windstrekenbijeenkomsten georganiseerd waarin het Partijbestuur de resolutie wil bespreken met álle leden. Deze bijeenkomsten vinden in januari 2009 plaats.
De afdelingen hebben tot en met donderdag 22 januari 2009 24:00 uur de mogelijkheid om met behulp van de website (amendementen online) amendementen in te dienen. Daarvoor verwijs ik u nadrukkelijk naar de door het presidium opgestelde Handleiding, die u bij de stukken treft. Per mail of post verstuurde amendementen kunnen niet langer in behandeling worden genomen.

Daarnaast kunt u uiterlijk donderdag 19 februari de Beschrijvingsbrief tegemoet zien, met daarin opgenomen de amendementen en preadviezen op bijgaande voorstellen. Tevens zal daarin aandacht zijn voor een aantal congresonderwerpen die géén amendeerfase behoeven te doorlopen zoals de ontwerpkandidatenlijst voor de Europese verkiezingen en de bekrachtiging van de door de leden gekozen lijsttrekker voor de Europese Parlementsverkiezingen van 2009.

Namens het Partijbestuur wens ik u allen een goed en inspirerend voorbereidingstraject'.

Met vriendelijke groet,
Lilianne Ploumen,
Partijvoorzitter