Gemeente Winschoten


Toalmiddag op zaterdag 14 maart a.s. in theater De Tramwerkplaats

De jaarlijkse Toalmiddag, die elk jaar in het kader van Meertmoand Dialectmoand wordt georganiseerd, wordt dit jaar gehouden op zaterdag 14 maart a.s. tussen 14.00 en 16.00 uur in theater De Tramwerkplaats aan de Havenkade-west 3. Wethouder Hans Klopstra zal de Toalmiddag officieel openen.

De deelnemers aan de toalmiddag, inwoners van Winschoten van 14 jaar en ouder, die een bijdrage in de vorm van een verhaal of gedicht in het Gronings hebben ingeleverd, lezen hun werk voor. De Toalmiddag wordt gepresenteerd door de heer Bert Smit, voorzitter van de werkgroep Meertmoand. Een driekoppige jury zal de presentaties beoordelen en de drie beste inzendingen van zowel de proza als de verhalen belonen met een leuke prijs. Tussen 15.45 en 16.00 uur zullen de winnaars bekend worden gemaakt.

Deze middag wordt opgeluisterd door Groningstalige liedjes en accordeonmuziek.
Iedereen is van harte uitgenodigd om bij deze Toalmiddag aanwezig te zijn. Het volledige programma wordt tussen 14.00 en 16.00 uur uitgezonden door twee radiostations, n.l. Radio Winschoten en Radio Oldambt.
Om de organisatie vlekkeloos te laten verlopen -ook met het oog op de rechtstreekse radiouitzending - is het van belang dat iedereen om 13.45 uur aanwezig is, zodat deze middag om exact 14.00 uur kan beginnen.

Belangstellenden kunnen zich tot woensdag 11 maart a.s. aanmelden bij de gemeente:
mw. M. Lingbeek, tel. 481288 of mw. E. Muntingh, tel. 481131 of email: mmdm@winschoten.nl.