Gemeente Moerdijk


09-03-2009: Programma open dag brandweer

Zaterdag 14 maart gaat om 09.00 uur de jaarlijkse open dag weer van start. Een dag die in het teken staat van het werven van nieuwe vrijwilligers.

Tussen 09.00 uur en 14.30 uur kunt u bij onderstaande locaties terecht voor verschillende demonstraties.

* Fijnaart - Langeweg;

* Klundert - Molenstraat;

* Moerdijk - Grintweg / Julianastraat;

* Standdaarbuiten - Molendijk achter de kazerne;
* Willemstad - Landpoortstraat naast de kazerne;
* Zevenbergen - Kristallaan achter de kazerne.

In Fijnaart kunt u kijken naar een demonstratie met een Crash Tender, ook wel blusreus genoemd. Dit is een speciaal type brandweervoertuig dat vooral op vliegvelden wordt gebruikt.

In Klundert kunt u kijken naar demonstraties in een industriebak. Daarnaast is hier een ambulance aanwezig. U kunt de binnenkant van de ambulance eens bezichtigen.

Wilt u actief meedoen met de brandweer? De BHV container die in Moerdijk staat, biedt uitkomst. In deze container kunt u onder andere zelf een brand blussen.

Ook achter de kazerne in Standdaarbuiten kunt u zelf ervaren hoe een brand geblust moet worden.

Bij de brandweerpost in Willemstad kunt u tegen een kleine vergoeding u brandblusser laten controleren. Ondertussen kunt u kijken naar een demonstratie Bedrijfshulpverlening.

Als u in Zevenbergen een ouderwets voertuig ziet rondrijden, dan ziet u ze zeker niet vliegen. Speciaal voor deze open dag rijdt er een antiek brandweervoertuig rondt. U kunt zelfs een rondje meerijden. Daarnaast zijn er rondom de kazerne ook nog verschillende demonstraties.

Naast brand worden er ook op verschillende posten demonstraties gegeven van hulpverlening en kunt u zien hoe bijvoorbeeld het dak van een auto wordt gehaald. De jeugdbrandweer rijdt deze dag tevens rond en geeft op verschillende posten kleine demonstraties.

De open dag staat in het teken van de wervingsactie. De brandweer gaat intensief aan de slag om nieuwe leden te werven.Het werven van nieuwe leden is nodig, omdat er een tekort aan vrijwilligers is. Vooral overdag is het moeilijk voor de brandweer om aan mankrachten te komen. Door het organiseren van de open dag, wil de brandweer de wervingsactie onder de aandacht brengen bij u als inwoner van de gemeente Moerdijk.

Heeft u belangstelling en wilt u zich eventueel aanmelden als vrijwilliger, dan kunt u 14 maart tussen 10.00 en 14.30 uur terecht bij bovenstaande locaties in de gemeente Moerdijk.

Bent u verhinderd om naar de open dag te komen, maar u heeft toch belangstelling om vrijwilliger te worden bij de brandweer? Neemt u dan contact op met Carla Lamers via telefoonnummer 0168 373600 of via mailadres carla.lamers@moerdijk.nl.