Gemeente Coevorden

Gemeente met stand op beurs Fokveestudieclub Dalen

De gemeente Coevorden nodigt inwoners uit om de stand van de gemeente op de beurs van de Fokveestudieclub Dalen te bezoeken. De beurs wordt op zaterdag 14 maart om 9.45 uur geopend door burgemeester Bert Bouwmeester en duurt tot 16.00 uur. Het evenement wordt gehouden bij de familie Kooymans aan de Verlengde Hoogeveensevaart 7 in Oosterhesselen. In de tent staan zo'n dertig stands gerelateerd aan rundveehouderij. In een tweede tent wordt de Nationale Boerderij Champions League Wedstrijd vee beoordelen gehouden. Bijzonder is dat de te beoordelen dieren aan het einde van de dag worden geveild.

Vier leden van de Fokveestudieclub Dalen wonnen in 2008, na eerst kampioen van Drenthe te zijn geworden, de Nationale Boerderij Champions League Wedstrijd vee beoordelen in Friesland. Daarom was de eer dit jaar aan de Fokveestudieclub Dalen om de wedstrijd te organiseren. De verwachting is dat er veel landelijke belangstelling voor deze nationale wedstrijd veekeuring zal zijn.

Open huis
Naast de keuring en de beurs houden de familie Kooymans en hun buren, de familie Kiers, open huis. Bij de familie Kooymans is recent een nieuwe ligboxenstal in gebruik genomen die ruimte biedt aan 110 koeien. Bij de familie Kiers is een volledig geautomatiseerd voersysteem van Trioliet in gebruik, één van de weinigen in Nederland. Bij beide bedrijven kan op 14 maart een kijkje worden genomen.

Symposium
Ter gelegenheid van de landelijke finale Boerderij Champions League hield de fokveestudieclub Dalen op 23 februari een symposium in Dalen met als onderwerp de kansen voor de melkveehouderij in zuidoost Drenthe. Deze avond werd met zo'n 200 mensen goed bezocht.