Vrije Universiteit Amsterdam

Muziekmaand in Kinderstad

12 maart 2009

In Mopperende Meiden willen de meisjes van het ensemble eigenlijk alleen muziekstukken over meisjes spelen. Eentje gaat over Assepoester. Een ander over een heel wild meisje dat Rebecca heet. De jongens willen meedoen. Maar de meisjes vinden dat de jongens niet kunnen toeteren. Ze doen niet goed genoeg hun best. En er zitten twéé jongens in het orkest! Wat moet je daar nou mee? Voor één van de twee hebben ze een oplossing gevonden: die moet maar piano gaan spelen. Maar die ander? Die kan helemaal niks!

Muziekmaand in Kinderstad Maart is een maand vol muziek in Ronald McDonald VU Kinderstad. In de derde maand van het jaar staan maar liefst drie muzikale uitvoeringen op het programma. Zaterdag 14 maart komt Klein Excelsior, het leerlingorkest van Jong Excelsior, naar Kinderstad.

Vanaf 15.30 uur spelen de 23 orkestleden onder leiding van Ronald Slager. Na afloop zullen de muzikanten vertellen over hun instrumenten en mogen die ook door de aanwezige kinderen worden uitgeprobeerd. Woensdag 18 maart verwelkomt Kinderstad het Nederlands Philharmonisch Orkest, die de theatrale muziekvoorstelling Mopperende Meiden laat horen. De voorstelling begint om 15.30 uur en is voor kinderen vanaf 7 jaar. Tot slot wordt zondag 29 maart een magische dag in Kinderstad. Dan speelt om 16.00 uur Sprankel en Blos het magische winterverhaal Tovernacht. Een familievoorstelling van 3 tot 103 over vriendschap. De voorstelling duurt 45 minuten en wordt gespeeld en gezongen door twaalf zangers/spelers en een vijfkoppig orkest. bron: Tracer